RETORN IMMINENT

TV3 salva 'in extremis' el "Zona Franca" i Danae Boronat serà la nova presentadora

La periodista tarragonina, fins ara coneguda per la seva faceta al periodisme esportiu, serà l'encarregada de donar continuïtat al late night de Joel Díaz

Danae Boronat, nova presentadora de TVE

Fa només uns dies el futur del Zona Franca a TV3 semblava tocat de mort després que el nom d'Elisenda Pineda caigués de la llista per ser la nova presentadora de l'espai. La cadena es va donar uns dies més de marge per prendre la decisió definitiva i poder trobar 'in extremis' a un nou substitut/a. Danae Boronat serà la nova presentadora del late night i agafarà el relleu de Joel Díaz.

Un relleu que es va decidir aquest dilluns a la nit, després de la gravació de nous programes pilot amb una cara emergent de la cadena com és la periodista tarragonina que es va incorporar a la cadena fa només uns mesos.

L'espai es va emetre per darrera vegada el dijous 27 de gener i el dilluns 30, Díaz va fer públic que plegava. Es dona la circumstància que Boronat va ser una de les darreres convidades del programa de Díaz, abans de la seva desaparició de la graella.

Danae Boronat a "Zona Franca"

De la censura al diari Sport a estrella de TV3

A partir del proper dilluns, 27 de febrer, Boronat s'estrenarà al capdavant de les matinades de TV3. La periodista tarragonina de 37 anys que va començar a RNE Tarragona i va passar per Deportes Cuatro, Movistar+ i el diari Sport, va fitxar per TV3 el passat mes d'octubre per retransmetre els partits del futbol femení.

Al seu historial hi té fites com la del maig del 2019 quan va ser la primera dona que va narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió i en castellà (Atletico-Sevilla per La Liga TV). Tot i això, cal recordar que Boronat va fitxar pel canal Esport3, després d'abandonar el diari Sport del grup Prensa Ibérica (El Periódico) perquè el rotatiu esportiu li havia censurat un article perquè "no seguia la 'línia editorial'".

"Mirada feminista i transgressora"

Segons avança la cadena, el programa s'adaptarà a la personalitat de la nova presentadora amb "una mirada feminista i transgressora" però "continuarà compromès amb l'univers genuí del late night: la Mercabanda, els col·laboradors habituals del programa i les entrevistes més sorprenents i menys freqüents".

Amb la tornada del late night, TV3 assegura que "reactiva els seus objectius": la recerca del públic més jove connectat al consum digital i la consolidació d'una franja televisiva cabdal per a la cadena.

Les dades de Joel Díaz

El late night que havia estat la gran aposta de la temporada no va obtenir una gran acollida entre l'audiència. Díaz i el seu equip van assolir una mitjana de 71.000 espectadors i 8.5% de quota. . El presentador es va mantenir en silenci fins que va concedir una entrevista en la que va explicar que la cadena no li havia deixat una sortida "mínimament digna".

ETIQUETES:

Deixa un comentari