EXCLUSIVA

Tot el que has de saber del nou "Zona Franca" de Danae Boronat

Accedim al darrer programa pilot del late show més irreverent abans de la seva estrena d'aquest dilluns amb la periodista Danae Boronat

Danae Boronat als Estudis de TV3

A partir d'aquest dilluns 27 de febrer, el Zona Franca torna al late night de TV3 després de la polèmica sortida de Joel Díaz el passat dijous 26 de gener. El programa torna i ho fa de la mà de Danae Boronat. La periodista tarragonina de 37 anys, que va començar a RNE Tarragona i va passar per Deportes Cuatro, Movistar+ i el diari Sport, havia fitxat per TV3 el passat mes d'octubre per retransmetre els partits del futbol femení.

L'elecció de Boronat va arribar 'in extremis', quan semblava que el futur del programa penjava d'un fil i després del no del reporter de l'APM?, Isma Juárez i de l'opció finalment descartada de la periodista del Planta baixa, Elisenda Pineda. El desenllaç es va gestar en qüestió d'hores i dies.

Va ser el dijous 26 de febrer, quan es va fer el darrer intent per trobar un substitut/a i es va convocar a la periodista d'esports. Boronat va fer un càsting que va agradar i molt, tant a la cadena, com a la productora. El dilluns 20 de febrer es feia oficial que Boronat era l'escollida.

Danae Boronat als darrers assajos del "Zona Franca"

Després de setmanes de moltes especulacions i incertesa, el programa continuava. I no només això, també es va posar data de retorn: el dilluns 27 de febrer. Així doncs, Boronat només tenia una setmana per fer-se seu el late night que tothom identificava amb l'estil i la manera de fer particular de Joel Díaz. Des d'aquell mateix dilluns, l'equip del programa i la presentadora es van posar a treballar sense descans per poder engegar la nova etapa del Zona Franca.

Lectura de guió al plató del "Zona Franca"

Una preparació a contrarellotge a la qual el passat dijous 23 de febrer, va poder assistir i en exclusiva un equip d'elmondelatele.cat. Era l'últim dia de gravació del programa pilot abans del programa que s'emetrà aquest dilluns a TV3. Boronat havia entrat a les 9 del matí als Estudis de Sant Joan Despí per gravar les darrers promocions que s'han emès durant el cap de setmana i abans de l'estrena.

Després de dinar, l'equip va començar a treballar com un dia qualsevol i a les 18h, Boronat es va incorporar a la lectura del guió per aportar la seva visió. A les 20h, es va fer el primer assaig a plató i a les 21h, les noies de la Mercabanda van començar a assajar els temes que haurien de tocar aquella nit. A les 22h va començar l'assaig general; i a les 22.45, es va inciar la darrera gravació del programa que ningú veuria, però que servia perquè Boronat es pogués fer seu el programa.

L'equip de realització del "Zona Franca"

"La gent fliparà amb la Danae"

Entre assajos i proves, l'equip d'elmondelatele.cat, va poder parlar amb el director del Zona Franca, Álex Navarro, que es va mostrar molt optimista amb la incorporació de Boronat: "Tinc la sensació que la gent fliparà amb ella. Totes les proves que hem fet, hem descobert noves facetes seves. Té un recorregut i un potencial brutal".

Pel que fa als col·laboradors, Navarro va avançar que "mantindrem a alguns de l'anterior etapa i incorporarem a força gent nova que seran bastant sorprenents". Entre d'altres, seguiran Andrés Fajngold, Arnau Garcia o Raquel Hervás.

Tot i això, va assegurar que el programa "mantindrà l'essència per connectar amb el públic jove i de les xarxes socials". Entre les novetats que es podran veure en aquesta nova etapa, hi haurà seccions noves, més música i més varietat de continguts.

Mercabanda: "Ha estat dur"

Una de les peces fonamentals del programa han estat sens dubte, les quatre noies de la banda musical, conegudes com Mercabanda. La Maria, vocalista, la Leia, baixista, la Glòria, la bateria i la Joina, pianista, van veure com d'un dia per l'altre es quedaven sense feina. "Vivim el retorn amb moltes ganes, estem molt contentes. Ja estàvem a casa pujant-nos per les parets. Aquest moment d'incertesa ha estat dur. Estem molt contentes de tornar a estar aquí", ens van assegurar.

Tot i que molts espectadors ja les reconeixen com a 'Mercabanda', van viure el procés d'elecció del nom amb certa incomoditat: "Va ser una mica tens. Al principi no ens agradava. Però ara ja està, ho tenim assumit i ja li tenim carinyo!".

A partir d'aquest dilluns 27, torna el late night a TV3 amb un nou aire més feminista i igual de gamberro i amb l'objectiu de mantenir i millorar els 71.000 espectadors i 8.5% de quota que havia obtingut Joel Díaz. Des d'aquí els desitgem molta sort!

ETIQUETES:

Deixa un comentari