REVOLUCIÓ

Dràstica decisió de Mediaset que posa en qüestió el futur de "Sálvame: Ni política, ni anar-se'n del plató

La cadena privada prohibeix als seus tertulians abandonar en directe els programes i veta els comentaris polítics

Jorge Javier Vázquez a "Sálvame"

Nova decisió sonada de la nova direcció de Mediaset i que afectarà de ple als programes de Telecinco i Cuatro. A la inesperada decisió de vetar a 13 personatges famosos de la premsa del cor de fa només uns dies, se li suma ara la implantació d'un nou Codi Ètic que afectarà a tots els programes de manera immdiata.

Alessandro Salem, nou conseller delegat de Mediaset, ha impulsat nou reglament que va ser aprovat pel Consell d'Administració el passat 30 de gener, tal i com ha revelat El Mundo. La nova cúpula de la cadena privada vol posar fi a algunes pràctiques amb una nova normativa d'obligat compliment i en la qual "no es tolerarà cap incompliment", ja que, en cas contrari, es considerarà una "falta laboral" amb la seva corresponent sanció.

El document, que ja ha entrat en vigor i s'ha enviat a tots els treballadors de l'empresa i que "afectarà a tots els treballadors, col·laboradors, clients, proveïdors i tots els tercers que mantinguin relacions professionals amb Mediaset España".

Adéu a les opinions polítiques

El nou Codi Ètic especifica que "els presentadors i col·laboradors han d'abstenir-se d'emetre opinions, preferències o comentaris polítics". Segons aquest document, només es podran emetre comentaris de caire polític en els programes que tinguin una secció d'actualitat política, com en el cas de El programa de Ana Rosa. Això sí, només en les seccions dedicades a aquest tema.

D'aquesta manera les habituals crítiques de Jorge Javier Vázquez cap a la dreta espanyola ja no es podran repetir. El més sonat va ser el popular "aquest programa és de rojos i maricons".

Prohibit anar-se'n del plató

Però aquest no serà l'únic canvi destacat del document i és que el document consta de vuit punts que afecten especialment a Sálvame. Per a començar, cap presentador, ni col·laborador podrà "atacar o criticar a cap altre programa de la companyia o als seus presentadors i col·laboradors". És a dir, es posa punt i final a la guerra entre productores com la que han viscut els darrers mesos La Fábrica de la Tele (productora de Sálvame) i ;Unicorn Content (productora d'Ana Rosa Quintana) arran de l'estrena de la docuserie de Rocío Carrasco.

El nou Codi Ètic també acabarà amb un dels actes més habituals del programa de tarda de Telecinco. Es prohibeix a presentadors i col·laboradors a abandonar en directe, sense causa justificada, el plató dels seus programes. En el cas d'incomplir aquesta norma, "es tindrà per definitiva a efectes contractuals".

Les multes ja no les assumirà la cadena

De la mateixa manera, els continguts i el llenguatge utilitzat en cada programa "han de ser adients a la franja horària en la qual s'emet". Així doncs, les multes que es rebin, per exemple, per incomplir l'horari infantil o per publicitat encoberta, hauran de ser pagades per les productores dels programes i no per Mediaset, com passava ara.

Mediaset també ha prohibit revelar dades personals de tercers "que no siguin notòriament públics" així com la "manifestació publicitària que no hagi estat prèviament comunicada per escrit a Publiespaña". Una decisió que impedirà que Belén Esteban faci promoció dels seus productes Sabores de la Esteban.

En definitiva, un seguit de mesures que posen en qüestió el futur de Sálvame que veu com no només haurà de deixar de parlar d'alguns dels famosos més mediàtics, sinó que haurà de canviar els seus continguts per seguir en antena sense problemes.

ETIQUETES:

Deixa un comentari