PICABARALLA

Batussa a RAC1 entre Jordi Évole i Tian Riba per donar veu als líders de Vox: "Tots tenim les nostres vergonyes"

L'exdirector del "FAQS" de TV3 i el presentador de La Sexta se les han tingut arran de l'entrevista a l'exdiputada de Vox, Macarena Olona

Jordi Évole a RAC1

La ressaca per l'entrevista de Jordi Évole a l'exdiputada de Vox Macarena Olona, d'aquest diumenge a La Sexta, continua portant cua. El programa va aconseguir un molt bon 11,4% de quota i 232.000 espectadors, liderant la franja de 23 a 23.30h. Aquest dilluns al matí, El Món a RAC1 de Jordi Basté, ha propiciat un intens debat a tres entre el propi Évole, l'exlíder de Podemos, Pablo Iglesias i l'exdirector del FAQS de TV3, Tian Riba.

Una conversa que ha estat d'alt voltatge en què han discrepat pel fet de si entrevistar un representant de Vox contribueix a normalitzar l'extrema dreta. Iglesias ha sostingut que donar veu a l'extrema dreta "és un error que contribueix a normalitzar discursos nazis" i que això, a la llarga, l'acaba beneficiant electoralment.

Un argument que no ha agradat gens a Évole: "Per mi l'extrema dreta ja està massa normalitzada i no serà per l'entrevista d'ahir. Jo crec que un cop entren a les institucions sels hi ha de donar veu per contrarestar els seus arguments".

Per al presentador de La Sexta, si hi ha hagut un moment de normalització de l'extrema dreta a Espanya "va ser quan es va fer el debat a cinc de les últimes eleccions generals. Vox encara no tenia representacó parlamentària i se'ls va convidar per exigència del PSOE. I no recordo que el candidat de Podemos s'absentés del debat per no normalitzar a l'extrema dreta", ha criticat.

"Jo em vaig aixecar d'un debat a la Cadena SER quan l'ultradreta va creuar uns límits que per a mi no eren acceptables. El que passa és que els periodistes ens diuen que nosaltres no podem decidir les regles de qui porten i qui no", ha respost el de Podemos.

Évole ha discrepat sobre el fet que el programa d'ahir "doni un vot més a Vox. Crec que li fa mal", ha assegurat. "En cap moment n'hi vaig deixar passar cap. Qualsevol mena d'afirmació que tendís a la mentida, a la impostura, crec que es va intentar rebatre en tot moment", ha defensat Évole, que ha insistit que, al seu programa, "ningú ha fet cap apologia del feixisme o del nazisme sense ser contestat".

Batussa entre Tian Riba i Évole pel "FAQS" de TV3

Al debat, també hi han sucat pa Tian Riba i Mònica Terribas, dos periodistes que comparteixen taula de tertúlia cada dilluns amb Iglesias. Riba, exdirector del FAQs de TV3, se les ha tingut amb Évole perquè, en el seu moment, el programa que dirigia també va donar veu a Vox.

"Si parlem de posar personatges que representen a l'extrema dreta a les televisions. Qui dirgia el FAQS quan sortien representants de l'extrema dreta?", ha espetat Évole. "Ui què he rebut jo ara?", ha respost sorprès Riba. "És que aquí tots tenim les nostres vergonyes", ha afegit el de La Sexta.

Jordi Basté i Tian Riba a RAC1

"Suposo que entendràs que no el FAQS no té la culpa del creixement de Vox", ha argumentat Riba. "A veure. T'estic dient que en un programa de màxima audiència que ho petava a Catalunya va aparèixer gent de l'extrema dreta", ha insistit Évole.

"Vam portar a Javier Ortega Smith perquè era una de les acusacions als líders del procés al Suprem per confrontar les opinions d'aquesta gent", s'ha defensat l'ex de TV3. "Hem fet el mateix que va fer el FAQS. Com suposes que a nosaltres ens diuen a qui hem de portar i a tu no t'ho dèien?", ha insistit el de La Sexta, abans de recpnèixer que "sabia que hi hauria enrenou".

"No em facis trampes perquè aquest programa no és editat", ha deixat anar Riba. "Oh ostres! Quan fas els programes amb 'El Terrat' els edites o no?", li ha rebatut Évole. "Home per descomptat", ha afegit l'ex del FAQS. "Donca ja està..", ha sentenciat Évole.

Escolta l'àudio aquí:

ETIQUETES:

Deixa un comentari