BALLARÍ El coreògraf d'"Eufòria', Albert Sala explica la seva dura etapa a Londres: "Estava destrossat"

Albert Sala

El ballarí revela que ho va deixar tot i va tornar a Catalunya: "Quan em va trucar TV3 pensava que seria una merda"

Albert Sala, coach d'Eufòria i jurat d'Eufòria Dance va ser un dels convidats d'Al cotxe! d'Eloi Vila d'aquest dissabte a TV3. El ballarí s'ha sincerat més que mai sobre com van ser els seus inicis i la seva dura etapa a Londres.

I és que abans de triomfar a Catalunya, va treballar per a programes de la televisió francesa, anglesa i holandesa com ara "Factor X UK", "Dancing with the Stars" o "So you think you can dance", entre d'altres.

Precisament un dels fets que més va destacar al primer programa d'Eufòria Dance d'aquest divendres va ser que utilitzava molt l'anglès.Aquest dissabte va explicar per què: "Als 17 anys vaig marxar a Los Ángeles perquè aquí no veia futur. Ho vaig poder fer gràcies als diners que tenia estalviats i a l'ajuda dels meus pares. La única condició que em va posar el meu pare va ser que havia d'acabar els estudis i fer la Selectivitat".

Quan va tornar de Lós Ángeles s'en va anar a Londres "perquè era la ciutat amb més ambició d'Europa". Allà va ser on va deixar d'utilitzar el català. "Amb el meu pare sempre he parlat en català, però allà la meva llengua professional va començar a ser l'anglès", va explicar.

Albert Sala

"Quan em va trucar TV3 pensava que seria una merda"

Ja a Catalunya, va rebre la trucada de TV3 per fitxar per Eufòria: "Em van proposar ser el coreògraf perquè volien algú més modern". Tot i això, al principi va tenir els seus dubtes: "Me'n recordo que li vaig dir a la productora: M'esperava que això seria una merda i crec que serà molt gran" i així ha estat".

Per al coreògraf, l'èxit del programa es deu al fet que "ens han deixat fer tot el que volíem amb una mentalitat moderna i molt actual. Això i uns concursants meravellos i autèntics".

Ara, Sala lidera Eufòria Dance que seleccionarà als 12 ballarins d'Eufòria 2: "La meva condició va ser que aquest programa s'havia de fer amb bones condicions per als ballarins, jo volia que estiguessin ben remunerats. Vull fer entendre a la gent que la vida laboral d'un ballarí és molt curta perquè als 30 anys t'has de començar a replantejar el teu futur"

Tan és així que va voler agraïr a TV3 i a la productora del programa per accedir a pagar un bon sou als ballarins. "Vull agraïr-los que hagin pagat als ballarins el que jo els vaig demanar, cosa que en moltes cadenes espanyoles no fan", va explicar.

Albert Sala i Eoli Vila a "Al cotxe!"

"Estava destrossat a Londres"

El coreògraf també va revelar per què va decidir tornar de Londres de forma sobtada. "Tenia tanta ambició que no sabia dir que no. I això em va portar a una sobreexplotació que vaig perdre la noció de qui era. Ho vaig deixar amb el meu xicot, vaig deixar Londres, la feina, no sabia què volia…".

"Estava tan destrossat que vaig tornar a casa de la meva mare. M'ho vaig replantejar tot, volia deixar de ballar i vaig començar a estudiar psicologia", va afegir.

"Em falta un nòvio"

Ara viu un moment dolç a nivell laboral que viu amb gran alegria. "L'altre dia li vaig dir a l'Aina Casanovas (ajudant de coreografia) que estem sent part d'una cosa tan maca i fet des de Catalunya. Això és especial perquè supera tot el que puguis fer a l'estranger", va explicar.

L'únic buit que encara no ha pogut omplir és tenir una parella estable: "Em falta un nòvio. Jo soc una persona molt carinyosa però ja he passat l'època del sexe ràpid. Vull viure la vida amb una persona de manera estable i tranquila".

ETIQUETES:

Deixa un comentari