BRUTAL "Joc de Cartes" emociona a una romanesa de Girona que es declara "la reina del xampany"

La Renata a "Joc de cartes"

Quatre dones han estat les protagonistes del capítol dedicat a les terres gironines que ha tornat a ser d'alt voltatge

Nou programa de la sisena temporada de Joc de cartes, el concurs gastronòmic presentat per Marc Ribas que arrasa en audiències. Aquesta setmana el programa va buscar a la millor restauradora de les terres gironines. I com en els millors episodis, va haver-hi moments de tot.

La ruta va començar a Can Rajolet, el restaurant de Roser Nierga, una administrativa que fa tres anys va decidir canviar de feina per dedicar-se a la restauració. La següent parada va ser al restaurant de la Renata Palaghianu, una romanesa que ha fet de Girona casa seva i de l'Arrels Restaurant, la seva oportunitat per aconseguir fer-se d'or.

El tercer àpat va ser al Girum, on Susanna Vila va voler demostrar que ella és una dona de pagès i que ha vingut a Girona per fer triomfar les verdures del seu hort. Però a l'hora de la veritat van passar sense pena ni glòria. "L'enciam està bé", va dir la Renata sense gaire entusiasme.

Emoció i llàgrimes

Però el moment més emotiu va ser quan van provar les postres. La Renata no va poder contenir les llàgrimes en tastar un pastís que li recordava a la seva família de Romania. "Aquest plat l'ha fet algú de Romania. M'ha fet recordar a la meva àvia", va dir la noia emocionada. I en efecte, en Marc va entrar a la cuina i va confirmar que la xef era romanesa.

El brunch no convenç

El darrer restaurant va ser a La Fàbrica, un local de brunch on Eva Cortés s'ocupa de cuidar fins a l'últim detall.  Però els plats "moderns" no van acabar de convèncer a la resta de concursants. "Els ous no són ecològics", va dir la Roser. Un fet que van desmentir els responsables del local.

Els postres tampoc la van convèncer. "El noi m'ha dit que era un 'lemon cake' però jo soc catalana, això és un pastís de llimona".

La confrontació final

La primera en aixecar la campana va ser la Roser amb una nota mitjana de 6. L'Eva de La Fàbrica es va quedar amb un 5,6. En bona part per culpa de la Susanna del Girum que li va posar un 3 al menjar: "A mi el brunch no m'ha agradat i no crec que en faci cap altre", va justificar ella.

Val a dir que el programa va puntualitzar que en el moment de l'emissisó la Susanna ja no era la propietària del local. Malgrat tot, es va endur un 6,5 de nota.

"Soc la reina del xampany"

La Renata va ser la darrera en descobrir la seva nota i atenció, va ser la millor amb un gran 8,3. Però la noia va deixar a les seves companyes sense paraules: "Jo soc la reina del xampany, no m'agrada treballar el cap de setmana". "Ets molt ostentosa. T'agrada aparentar", li va dir la Roser. "Són gelos", li va respondre ella abans d'alçar-se amb la victòria.

"No hem tornat a parlar"

La Roser i la Renata no es van entendre com es va poder comprovar. Aquest dijous, el Planta baixa va poder parlar amb la primera per parlar de la seva confrontació amb la concursant romanesa. "És un perfil de persona que no entra en el prototip de la gent que jo m'apropo. No he tornat a parlar amb ella".

ETIQUETES:

Deixa un comentari