MEMÒRIA Albert Om emociona amb la història del seu avi a "Quanta guerra!": "Va morir el primer dia de combat"

Albert Om a "Quanta guerra!" (TV3)

El presentador va refer el viatge de l'avi Josep des de Vic fins al camp de la primera batalla a través de sis cartes

Eloi Vila i el seu Quanta guerra! ha estat un dels programes revelació de la nova temporada a TV3. No només perquè està aconseguint unes excel·lents xifres d'audiència, sinó per l'emoció que aconsegueix en cada episodi. En el capítol d'aquest dimecres, Vila va tenir com a convidat al periodista Albert Om, on plegats, van viatjar més de 80 anys enrere per descobrir la història del seu avi a la Batalla de Balaguer, a la Noguera.

L'espai va ser líder amb un magnífic 21,1% de quota i 419.000 espectadors. "Va ser una batalla molt dura, i entre ells, hi havia un home de 31 anys, l'avi d'un gran amic meu", va començar dient Vila. "Tot el que tenim del meu avi Josep Ferrer i Codina, són sis cartes que va escriure des del front de guerra i unes tres o quatre fotos", li va explicar Om.

L'avi Josep era picapedrer i vivia a Vic. Quan li va tocar incorporar-se a l'exèrcit ja era gran: 31 anys. Estava casat amb Maria Bubaré, tenia dues filles i una altra a punt de néixer. Va entrar en batalla per primer cop el 22 de maig del 1938, al Segre i va morir el primer dia de combat. "És un cert consol que l'avi morís el primer dia de guerra. Si la fi havia de ser aquesta, és millor que s'acabi quan més aviat millor", va dir Om.

"Jo amb la meva iaia mai vaig tenir una conversa sobre l'avi, mai. Tot el que sé d'ell és el que m'ha explicat la meva mare", va explicar el presentador, que va perdre la seva mare l'any 2019. Un dels relats més emotius va ser quan va explicar com la seva besàvia, la mare del seu avi, mai va acceptar la mort del seu fill: "Després de 30 anys tocaven el timbre i deia: ara serà en Pepet".

"Et faria il·lusió saber on està enterrat el teu avi?", va preguntar Vila. "Sí, però me n'hauria fet que ho hagués pogut fer la iaia i que estiguessin junts", va dir Om visiblement emocionat.

Els presentadors de TV3 emocionats

Entre els espectadors que van seguir el programa hi va haver molts dels presentadors de TV3 que van aplaudir emocionats el nou capítol. Entre d'altres, Helena Garcia Melero, Carles Costa o Quim Masferrer no van poder reaccionar a la història d'Albert Om i la bona feina d'Eloi Vila: "Hi ha programes de televisió que són una autèntica meravella", va escriure el d'El foraster.

ETIQUETES:

Deixa un comentari