ALS TRIBUNALS Mainat i Cruz confirmen que denunciaran a "Eufòria" per "ser un plagi" d'"Operación triunfo"

Miki Núñez i Marta Torné a 'Eufòria' (TV3)

El director de TV3 respon que "Eufòria continuarà i amb sorpreses. Nosaltres no aturarem res"

L'èxit de programa Eufòria de TV3, sembla que portarà cua. A finals del mes de juliol, el conegut productor català Josep Maria Mainat, va fer públic un comunicat en què obria la porta a denunciar el talent musical presentat per Marta Torné i Miki Núñez. Segons l'ex de La Trinca, la nota estava subscrita pel seu exsoci Toni Cruz, i defensava que el programa de TV3 seria un plagi d'Operación triunfo i que la productora Veranda TV (Merlí, Persona infiltrada) va adaptar.

Mainat i Cruz van deixar la productora Gestmusic, l'any 2008 però segueixen en possessió de tots els drets del programa que van crear l'any 2000. Per tant, si les amenaces es compleixen, haurà de ser un jutge qui dirimeixi si els dos programes són un plagi i quines conseqüències se'n deriven.

"El més fotut és que, la CCMA no tan sols no s'avergonyeix de patrocinar un plagi, sinó que se n'enorgulleix, felicita públicament a TV3 pel robatori i convida al MH President a celebrar-ho", va dir Mainat.

Les amenaces tiren endavant

Mainat i Toni Cruz van confirmar que finalment denunciaran a Eufòria perquè consideren que és un plagi. Segons els creadors d'Operación triunfo, el programa de TV3 és calcat al seu format, a banda de l'escenografia i els personatges, entre d'altres. En declaracions a RAC1, Toni Cruz va assegurar que no han rebut cap novetat per part de la cadena pública. "

"Hem anat de vacances, hem vist que no ha passat res. Tothom xiula i mira cap amunt. Ara serà el moment de començar-ho a activar", va assegurar Cruz.

Aquest dimecres, 5 d'octubre, el director de TV3, Sigfrid Gras va respondre a les amenaces des de RAC1. "Eufòria continuarà i amb sorpreses. Nosaltres no aturem res. En el moment que tinguem el contracte signat anirà endavant i el més probables és que torni a la primavera del 2023".

"OT a la catalana"

Mainat que actualment és col·laborador de Catalunya Ràdio va llançar dures acusacions contra la cadena pública al juliol. "Venut con a "L'Operación Triunfo Catalana", ens dol que ni TV3, on hem tingut grans èxits i que segur que deuen tenir el nostre telèfon, ni tampoc la CCMA, que tant s'hi miren quan els presentes un nou projecte, ens hagin preguntat si podien emetre una versió catalana d'OT."

Per a Mainat no hi ha dubte: "Eufòria reprodueix fil per randa l'experiència, les mecàniques, els elements del format, l'escenografia, els personatges i la terminologia del nostre show, sense reconèixer la seva autoria i sense comptar amb el beneplàcit dels seus creadors originals."

No és la primera vegada

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. jordi

    hi ara es donen compte? han vist que hi ha negoci i volen una part del pastis?

Deixa un comentari