Així ha estat l'anunci de la mort de la reina Elisabet II a les cadenes de TV

Especial de "Planta baixa" (TV3)

La BBC ha estat l'encarregada de fer oficial la mort de la monarca a dos quarts de vuit de la tarda (hora catalana)

Europa i el món han estat pendent de les notícies que arribaven des del Palau de Balmoral, a Escòcia. Tot s'ha precipitat arran d'un comunicat de la Casa Reial que feia saltar totes les alarmes. L'estat de salut de la reina Elisabet II, de 96 anys era molt delicat i tot feia preveure un desenllaç imminent. Davant d'aquest escenari el principal canal de la televisió pública britànica, la BBC One, ha suspès la seva programació i s'ha vestit de negre.

La cadena ha tallat en sec l'emissió d'un reality i ha començat un especial informatiu liderat pel periodista Huw Edwards, un dels presentadors més veterans i populars de l'emissora britànica. A dos quarts de vuit hora catalana, el canal ha anunciat la mort d'Elisabet II a través d'un breu comunicat amb el qual Buckingham Palace ha fet oficial la notícia.

"La BBC atura la seva programació per portar-los un important anunci. Buckingham Palace ha anunciat la mort de sa majestat la reina Isabel II".

A Catalunya, la majoria de cadenes també han capgirat la seva graella. A TV3, el Planta baixa d'Agnès Marquès s'ha centrat en seguir l'última hora de la reina amb l'excorresponsal a Londres i presentador del TN, Carles Costa, que s'ha mostrat visiblement afectat. "He demanat al Cap d'Informatius que em deixi anar a cobrir el desenllaç. El personatge em fascina, tot i els seus clarobscurs".

Pocs minuts després del comunicat de la BBC, TV3 ha anunciat el traspàs de la monarca. "La bandera del Regne Unit a mig pal. La Casa Reial acaba de comunicar la mort de la reina".

Les cadenes aixequen la seva graella

A banda de TV3, Tele 5, Cuatro i La Sexta també han aixecat els continguts dels seus programes de tarda per cobrir l'última hora des d'Escòcia. La 1 ha començat un especial informatiu a les 19:32h, mentre que Antena 3 ha estat l'única que mantingut la seva graella habitual. Pitjor sort ha tingut Tele 5 amb Sálvame, on després d'estar tota la tarda pendent de la capital britànica, ha marxat a publicitat durant 15 minuts en el moment en què es feia oficial l'anunci de la mort.

A la nit, les cadenes també han canviat la seva programació. TV3 allarga el TN Vespre i després emetrà la pel·lícula "Nit reial" ("A royal night out"), enlloc de l'estrena del Persona infiltrada de Marta Torné.

La Sexta farà un especial a partir de les 22.40 h, que comptarà amb l'estrena del documental de la BBC La reina Isabel II, amb imatges inèdites. La 1 de TVE també emetrà un especial informatiu que s'allargarà fins a la mitjanit.

70 anys al tron

L'última imatge difosa d'Elisabet II havia estat aquesta mateixa setmana, quan va rebre Boris Johnson i a la nova primera ministra, Liz Truss, al mateix castell de Balmoral.

Va accedir al tron el 2 de juny del 1953 a l'abadia de Westminster i va ser la primera coronació televisada. Durant el seu regnat, Elisabet II ha vist passar a 15 primers ministres diferents i precisament aquest any, va celebrar el 70è aniversari del seu regnat. Unes xifres rècord que la situen a només 625 dies per igualar el regnat de Lluís XIV de França.

Elisabet II a Balmoral aquest dimarts

ETIQUETES:

Deixa un comentari