CLAVEGUERES Nous àudios de Villarejo tornen a deixar en evidència a Ferreras: "Patirà, confia en mi"

Antonio García Ferreras a La Sexta

A les converses, el director de La Sexta va reconèixer que tot i que no es creia la informació, la va emetre igualment per la seva amistat amb Eduardo Inda

"És molt tosc, però ho publicarem". Aquestes van ser les paraules que van destapar la caixa dels trons. El periodista i presentador d'Al Rojo Vivo de La Sexta, Antonio García Ferreras va quedar en evidència en una conversa difosa per Crónica Libre amb l'excomissari Villarejo sobre uns suposats comptes bancaris de Pablo Iglesias en un paradís fiscal.

Aquest dimarts, el mateix mitjà ha difós nous àudios de Villarejo i el director de La Sexta, Antonio García Ferreras. Aquesta vegada també hi apareix el president del diari La Razón i conseller del grup Atresmedia, Mauricio Casals, el grup on pertany La Sexta. Als àudios, es pot escoltar com Casals i Ferreras, juntament amb els comissaris Villarejo, José Luís Oliveira i l'empresari Adrián de la Joya.

En les gravacions es pot sentir com Ferreras admet que la informació que li va proporcionar Inda, li semblava "dubtosa i estrany" però, tot i això, decideix donar la notícia. A banda, s'hi afegeix un altre nom, Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podem, que va haver de deixar l'activitat política.

Això és el que va dir Ferreras: "Monedero a nosaltres ens odia, perquè nosaltres som els que el vam matar amb allò de la pasta. Perquè quan nosaltres els fotem una hòstia, ells pateixen de collons".

Extracte de l'àudio de Garcia Ferreras

Pedro Sánchez també apareix

Un altre dels nous noms que hauria estat víctima d eles conspiracions periodístiques del de La Sexta, és el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En el moment de la conversa, Sánchez encara era candidat a la presidència. "Aviam si li fots una òstia", va dir el directiu d'Atresmedia. "Patirà aquestes dues setmanes, confia en mi", va respondre Ferreras.

Inda i Ferreras, íntims

A la conversa feta pública el cap de setmana, es pot percebre l'amistat que uneix al periodista i l'excomissari. Ferreras també reconeix a Villarejo que és molt amic del periodista Eduardo Inda: "Tu ja saps que a l'Eduardo [Inda] l'estimo, l'estimo un ou, l'estimo com un germà". Cal recordar que Inda, havia estat molt criticat per una altra 'fake new' en la seva etapa al diari El Mundo. Ell va ser un dels redactors de l'article del fals compte bancari de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias a Suïssa.

El moment àlgid arriba en un moment de l'àpat, quan Villarejo reconeix que la informació sobre uns comptes d'Iglesias a l'illa Saint Vincent i les Grenadines per rebre diners del govern de Veneçuela era una invenció de les clavegueres. Una notícia que va publicar Eduardo Inda a OK Diario i que Ferreras va replicar a la Sexta. De fet a la gravació, Ferreras arriba a dir que no se'n refiava de la informació: "Eduardo, això és molt seriós, jo hi vaig, però això és molt delicat i és massa tosc."

Ferreras respon: "No tenim res a amagar"

El presentador de La Sexta ha començat el programa d'aquest dilluns amb un contundent missatge: "No tenim res a ocultar. Mai hem donat una informació falsa, sabent que ho era". Ferreras ha defensat que els àudios no haurien de sorprendre a Iglesias, perquè ell ja el va avisar en el seu moment. "Sí que vam donar la notícia, citant al mitjà. Clar que ens semblava estrany, però la policia deia que tenia el paper", ha reconegut.

"Que hi va haver una operació contra Podem, és una veritat com un temple", ha afegit el de La Sexta. Ferreras ha reconegut que "segur que hem après per fer-ho millor la pròxima vegada". "Abans ens acusaven de ser els creadors de Podemos, ara de tot el contrari és delirant", ha acabat dient.

ETIQUETES:

Deixa un comentari