EUROVISIÓ 2022 Ucraïna guanya Eurovisió i Chanel fa història i queda tercera

Els representants d'Ucraïna a Eurovisió 2022

La cubano-catalana aconsegueix el millor resultat des de l'any 1995, però Ucraïna arrasa al televot

Els pronòstics es van fer realitat i Chanel Terrero va aconseguir un meritori tercer lloc a la 66a edició del festival d'Eurovisió 2022. Una posició inèdita per a la representant d'Espanya i que cal remuntar-se a l'any 1995, quan Anabel Conde va quedar segona. Però la invasió d'Ucraïna, va situar al país com a clar favorit i el televot va decantar la balança i va confirmar la seva victòria esclatant amb 631 vots totals.

Amb 459 punts, Chanel es va convertir en la representant espanyola amb més vots de la història. Un rècord que fins ara tenia Mocedades amb 125 punts l'any 1973.

Chanel triomfa

Va ser pocs minuts abans de les deu de la nit, amb una espectacular posada en escena que va acabar amb grans ovacions del públic. La cubano-catalana s'havia situat en el cinquè lloc de les cançons favorites a les cases d'apostes i l'expectació era màxima després d'anys de fracassos sonats.

Nascuda a Cuba fa 31 anys, va venir a viure a Catalunya amb només 4 anys, al municipi d'Olesa de Montserrat. Un poble que li va fer costat omplint el teatre de La Passió amb 1.400 persones que va seguir el festival.

Però totes les mirades estaven posades en la candidatura d'Ucraïna, que era la que tenia més possibilitats de guanyar a causa de la invasió de Rússia. De fet, els seus representants, el grup Kalush Orchestra, que va cantar el tema "Stefania", va acabar demanant ajuda per a la ciutat de Mariúpol i l'acereria d'Azovstal, dos dels llocs assetjats per les tropes russes. "Salveu a Mariupol! Ajuda a Azovstal ara mateix!".

Les votacions

El jurat professional: El Regne Unit s'imposa i Espanya queda tercera

El vot del jurat professional (50% del resultat) va repartir 2.320 punts dels 40 països amb dret a vot. El Regne Unit es va imposar amb 283 vots, Suècia va ser segona (258) i Espanya tercera (231). Ucraïna va ser quarta amb 192 vots. Destaquen els vuit països que van donar els seus 12 punts a Chanel: Macedònia del Nord, Malta, San Marino, Portugal, Armènia, Irlanda, Suècia i Austràlia.

(Vot del jurat popular)

El televot: Ucraïna arrasa

A continuació, es va assignar el vot dels espectadors, els 2.320 punts restants. Ucraïna va fer bons tots els pronòstics i va ser la més votada amb 439 vots (de 480 possibles) que la van situar amb 631 vots. Dels 39 països que podien votar-la, 28 van donar els seus 12 punts a Ucraïna, entre ells, Espanya. El Regne Unit va ser segon amb 466 punts i Espanya, que va rebre 228 punts del televot va ser tercera amb 459 punts. Suècia, quedar en quart lloc amb 459 vots totals i Sèrbia cinquena amb 312.

(Vot dels espectadors)

ETIQUETES:

Deixa un comentari