MISTERI RESOLT "Crims" resol el cas d'una noia que va aparèixer penjada d'un pi fa 32 anys a Portbou

Imatge de la víctima, Evi Anna Rauter

El programa de TV3 emetrà els pròxims 13 i 20 de juny un doble capítol sobre el cas que ha permès saber qui era la víctima

Crims és un fenomen que traspassa la pantalla: arrasa en audiències i triomfa com un dels llibres més venuts per Sant Jordi. Però aquest dimarts, el programa ha anunciat que ha pogut identificar una víctima després de 32 anys. Es tracta de Evi Anna Rauter, coneguda com La noia de Portbou, una jove de 19 anys que va aparèixer morta penjada d'un pi al costat del cementiri d'aquest municipi de l'Alt Empordà l'any 1990.

La noia havia nascut a Lana, al Tirol del Sud, a una hora de la frontera amb Àustria i ara tindria 51 anys. El 3 de setembre de 1990 va desaparèixer després de deixar una nota per a la seva germana on li deia que anava a passar el dia a Siena. La seva germana la va veure per última vegada el 3 de setembre de 1990 a Florència, durant una visita per vacances. L'endemà, el 4 de setembre de 1990, a les 8 el matí, una veïna de Portbou la va trobar sense vida i va alertar la Guàrdia Civil del municipi, que, juntament amb el forense, Rogelio Lacaci, van certificar que es tractava d'un suïcidi.

De Portbou al Tirol del Sud

El programa de TV3 es va posar en contacte amb les policies europees per estirar el fil i van anar a parar amb el programa Ungelöst d'Àustria TV, sobre crims no resolts. El 23 d'abril d'aquest any es va emetre el programa i va passar el que ningú s'esperava. La televisió austríaca va rebre un correu electrònic d'una veïna de Bolzano, a Itàlia, on apuntava que la noia sense identificar podia tractar-se d'Evi Anna Rauter de 19 anys. La seva germana va confirmar que es tractava de la mateixa jove i també els pares ho han corroborat a través de les fotografies que la Guàrdia Civil i el forense van fer del cadàver.

La Guàrdia Civil ja ha començat els tràmits per poder identificar científicament la noia. Per ara, només compten amb les empremtes postmortem de la jove i amb les fotografies. Les indagacions posteriors també han apuntat altres hipòtesis que es coneixeran en dos capítols que TV3 emetrà el 13 i 20 de juny de la història completa.

Molts interrogants per resoldre

Tot i la descoberta, la família encara es pregunta què va passar durant les 20 hores que van passar entre que la seva germana va esmorzar amb ella a Florència i va aparèixer morta a Portbou el dia 4 de setembre de 1990. "El misteri de la seva identitat ha quedat resolt per la família, però queden molts interrogants a l'aire: com va arribar fins a Portbou? Què hi anava a fer? Havia quedat amb algú? Va conèixer algú abans d'arribar a la frontera o un cop a Portbou? Per què no ha estat possible identificar-la abans? Intentarem seguir aprofundint a veure fins on ens du aquesta història", explica Carles Porta.

"Hem pogut veure que és la meva germana i ara, després de 32 anys, sabem com va acabar. No sabem què va passar en aquestes 20 hores entre que va marxar del meu apartament de Florència i va arribar a… (Portbou). És un misteri. La meva família i jo estem convençuts que és l'Evi, però no tenim cap document oficial de la policia…", declara la germana de la víctima.

Així doncs, Porta confirma el seu moment dolç a TV3. Arrasa en audiències i posa llum a la foscor mai millor dit. Que descansi en pau i enhorabona a l'equip de Crims!

Àudio del cas de La noia de Portbou:

ETIQUETES:

Deixa un comentari