RETIRADA TV3 suspèn la cobertura a Rússia i els enviats especials a Ucraïna són rebuts amb una gran ovació

Els enviats especials rebuts amb una gran ovació a la redacció de TV3

Lluís Caelles i el seu càmera van arribar aquest divendres a la nit a Catalunya

Manel Alias va colpir als espectadors de TV3, quan el passat diumenge el van poder veure enmig d'un tiroteig al front de guerra d'Ucraïna amb les tropes russes. "Van ser 30 minuts d'infern", va dir el periodista a Catalunya Ràdio.

Alías i el seu càmera, van patir un tiroteig que van poder gravar. "Avui ens ha sorprès un atac brutal. Patia pel càmera i amic Ilià. I sé que ell patia per mi. Avui al TN podreu veure la crònica més difícil que hem fet. Nosaltres hem sortit de l'infern. Unes quantes famílies segueixen allà. La crònica més complicada de la meva vida. Imagineu-vos la vida de la gent que els pateix sovint. Combats ferotges ciutat per ciutat al Donbass". Aquest va ser el moment:

Davant de l'escalada de la tensió, TV3 va decidir replegar als seus enviats especials. "Ara sortiré perquè ja no té sentit seguir al front. És massa salvatge com per intentar fer periodisme. La meva idea és anar a Moscou, tinc la sensació que la població es començarà a girar contra Putin. Pels inputs que m'arriben els russos estan esparverats amb el que està passant", va explicar Alias.

Suspesa la cobertura a Rússia

Aquest divendres, la cadena pública va anunciar que havia decidit suspendre temporalment la cobertura periodística de la guerra d'Ucraïna que estava fent des de Rússia. La decisió es va prendre després que el Parlament rus aprovés aquest divendres un projecte de llei que preveu penes de fins a 15 anys de presó per a qui difongui notícies que es considerin falses sobre el seu exèrcit. Una censura que també afecta els corresponsals i enviats especials estrangers.

"Sortim, per força, de Moscou. Però no deixarem de fer periodisme ni d'explicar el que està passant. Ja tenim equips de relleu per anar a les fronteres de Polònia i Ucraïna. Seguim i seguirem!", va avisar el Cap d'Informatius, David Bassa.

Una connexió en directe boicotejada

Aquest dimecres, durant una connexió en directe al 'TN Migdia', Lluís Caelles va tornar a preocupar als espectadors, quan unes milícies ucraïneses li van impedir seguir i va haver de tallar en sec. "Estem bé, tallem la connexió".

Rebuts com uns herois a TV3

A última hora d'aquest mateix divendres, Lluís Caelles i el càmera, Roberto Figueroa, van poder volar fins a Catalunya i van anar directament als estudis de Sant Joan Despí. Allà van ser rebuts pels seus companys, amb una llarga ovació. Aquest va ser el moment:

ETIQUETES:

Deixa un comentari