Ricard Ustrell: "Hem abusat molt de la política perquè donava audiència"

Ricard Ustrell

Entrevistem al presentador del 'Planta baixa' de TV3, que celebra els seus primers 500 programes, havent-se consolidat com una alternativa a les privades

Per Sergio López

Ricard Ustrell (31 anys, Sabadell), va celebrar el passat 19 de gener, 500 programes i 1.500 hores d'emissió, als migdies de TV3, al capdavant de 'Planta baixa'. Abans, havia conduit 'El suplement' de Catalunya Ràdio, i va ser el primer presentador del 'FAQS' a TV3, en l'etapa més àlgida del procés, a banda d'una sèrie de reportatges al programa 'Quatre Gats'. També dirigeix la productora 'La Manchester' i acaba de ser pare d'una nena, la Lola.

Parlem amb el presentador que ha aconseguit fer-se el seu espai, en una franja fins fa poc dominada per l''Al rojo vivo' de Ferreras a La Sexta, i on ara lluita frec a frec amb el programa d'Ana Rosa i Arguiñano. Amb el lema de "periodisme de carrer", Ustrell té clares les seves línies vermelles per competir amb els seus rivals.

TITULARS DE RICARD USTRELL

"Teníem el repte de cobrir una franja que havia estat orfe durant molts anys a TV3. Era un repte i ens motivava, però ens condicionava la competència molt agressiva d'Ana Rosa, Griso i Ferreras, que era líder i ara ja és el 3er"

"Nosaltres som una televisió pública i hem de complir un altres estàndards. 'El programa de Ana Rosa' té de col·laboradora a Rocío Flores, que se'n va assabentar en directe que el seu pare estava enrotllat amb una redactora que era companya seva al programa. Contra això nosaltres no podem competir, ni ho farem mai d'aquesta manera, que no vol dir que no puguem parlar de tot, per exemple aquesta temporada hem apostat pels successos, una cosa que no es feia a TV3"

Ricard Ustrell

"Intentem no obsessionar-nos amb les audiències i ens fixem més en la tendència. Però en general estem contents, el programa s'ha consolidat, tot i que l"Ana Rosa encara ens guanya la majoria de dies. No som líders com l'any passat, però esperem acabar l'any sent-'ho"

"Els mitjans hem de fer autocrítica perquè hem abusat molt de la política perquè donava audiència"

"Al principi posàvem molta política i ara, si no hi ha un motiu d'actualitat, la gent no ho compra. Els mitjans hem de fer autocrítica perquè hem abusat molt d'aquest recurs. Els polítics donaven audiències diguessin el que diguessin i ara ja no és així, i això és positiu perquè ens obliga a fer un esforç i buscar nous espais i parlar d'altres coses"

"La nostra franja és molt complicada, d'11 a 12.30h l'audiència televisiva va a la baixa, que és quan la gent surt a comprar i fer els 'recados'"

"És un tòpic dir que a la gent gran no els interessa un programa fet per joves. A la gent gran li agrada que li aportis coses noves i connectar amb les noves generacions"

"Quan em van proposar fer el 'Planta baixa', vaig posar dues condicions: fer-ho amb el Xavi Rossinyol i tenir marge creatiu, i així va ser, tot i que va costar i la cadena s'ho va pensar molt"

"Jo estava fent un cafè a Nova York i allà em van confirmar que faria els migdies a TV3"

"La televisió no m'havia agradat mai"

"Després del 'FAQS', vaig patir un episodi d'ansietat i depressió forta que em va provocar haver d'estar un mes al llit. Per sort, ara estic bé i sé trobar mecanismes per no patir tant, però és una cosa que sempre hi és, i que pot tornar"

VÍDEO ENTREVISTA

ETIQUETES:

Deixa un comentari