RTVE Catalunya manté a Sardà i Nierga i aposta pel cine en català

Ana Boadas i Xavier Sardà (RTVE Catalunya)

Oriol Nolis, nou director de l'ens anuncia els canvis que arribaran a partir del 10 de gener

RTVE Catalunya va presentar aquest dimarts a Barcelona la programació per a l'any vinent amb la presència d'alguns dels protagonistes de la nova temporada, amb Oriol Nolis, director de la cadena, com a mestra de cerimònies. Nolis, al càrrec des del juliol, aplicarà a partir del 10 de gener una sèrie de canvis amb la intenció de "consolidar 'El cafè d'idees', de Gemma Nierga, que s'emet cada matí a La 2. A la tarda se suprimeix l''En línia', i s'aposta per un programa cultural de 18 a 19h, 'Punts de vista', presentat per Tània Sarrias.

El director de RTVE ha volgut posar èmfasi en el compromís de RTVE pel català: "Donem suport al català amb decisions com la d'emetre la pel·lícula de dissabtes a La 2 en català en 'prime time'". Una decisió que serviria per complir la nova Llei de l'Audiovisual i la quota del 6% de llengües cooficials.

Xavier Sardà continua amb reducció de sou

Xavier Sardà i Ana Boadas, seguiran amb l''Obrim fil', cada dijous a partir de les 23.45h, un debat amb to distès sobre temes d'actualitat. Tot i això, segons ha pogut saber elmondelatele.cat, el programa va penjar d'un fil en més d'una ocasió, i finalment va ser renovat amb una reducció de sous i pressupost i amb un plató més petit.

Els diumenges a les 13:30h, Sílvia Abril recorrerà Catalunya, quadern en mà, per recuperar aquelles receptes tradicionals que han donat identitat als pobles. L'actriu estrenarà 'La recepta perduda', a la recerca d'històries de superació de gent anònima i l'entrenador de fitness.

Cesc Escolà conduirà 'FitMés', tots els dilluns a les 8h a RTVEPlay. Un entrenament de 15 minuts adaptat al convidat, en funció de les seves capacitats serà més intens o més suau.

La model Martina Klein emprendrà una 'road movie' per Catalunya a 'Planeta R', per conèixer iniciatives que lluiten per implantar models econòmics, productius i socials més sostenibles amb el medi ambient. Per la seva banda, 'El vespre' de Marta Sugrañes, avança el seu horari i canvia al Canal 24h, de dilluns a divendres a les 19h hores.

El doblatge al català pren protagonisme a la graella

'El cinema de La 2'

Una de les novetats de RTVE Catalunya per al 2022 és que la pel·lícula dels dissabtes a la nit es podrà veure en català. La versió en castellà es podrà seguir alhora per la plataforma RTVE Play. La temporada comença el 15 de gener a les 22h, amb la pel·lícula, 'Au revoir là-haut' ('Ens veiem allà dalt'), del director francès Albert Dupontel.

'Grans documentals'

L'aposta pel català continua amb el doblatge de quatre sèries noves que formaran part del programa divulgatiu 'Grans documentals' i que s'emetran els dissabtes a les 12h i els diumenges a les 15h. Són 'Hot Spots', 'Wild Latam', 'Wild Hunters' i 'Turismo rural por el mundo'. Entre setmana, també s'emetrà un capítol diari de 'Grans documentals', de dilluns a dijous a quarts de sis i els divendres a les 18h.

'Els Lunnis'

Amb motiu de la Nit de Reis, el 5 de gener RTVE Catalunya emetrà quatre episodis dels 'Lunnis' doblats per primera vegada al català amb les veus originals. Els capítols 'La processó de les rates', 'El timbaler del Bruc', 'L'olentzero' i 'El tortell de Reis' amenitzaran la nit més màgica de l'any.

ETIQUETES:

Deixa un comentari