UN PENCAIRE Xavier Graset revela els seus inicis: "Repartia bombones de gas butà"

Xavier Graset (Catalunya Ràdio)

El presentador del 'Més 324', explica els seus inicis i el seu paper com a pare tot i periodista

Ja fa 7 anys que Xavier Graset (58) analitza cada nit les notícies del dia al seu 'Més 324', un programa que va més enllà de l'actualitat frenètica dels magazíns diaris. Va començar a treballar a la COPE i a la SER de Reus, fins que va fitxar per Catalunya Ràdio l'any 87. Va ser corresponsal a Madrid, però el seu punt àlgid va arribar amb el 'Sense títol' d'Andreu Buenafuente a TV3 l'any 1995, on va posar en pràctica la seva part divertida. Aquest dissabte ha estat un dels convidats del programa de Roger Escapa a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio i ha explicat coses d'ell fins ara desconegudes.

"A l'estiu treballava a les platges de la Costa Daurada recollint els cubells de brossa que deixaven els turistes a la platja", ha explicat Graset, que també ha dit que "vaig fer de carter amb 12 anys i vaig repartir bombones de gas butà". No va ser pare fins als 46 anys i ho va fer amb un regal inesperat: bessonada. En Bernat i l'Anna, que ja tenen 12 anys. "Quan vaig veure que a l'ecografia n'hi havien dos, em vaig marejar", ha explicat el de TV3 que ha dit en què va pensar quan es va veure donant el biberó: "té la mida d'un got de cubata".

Tot i que cada nit ha de bregar amb temes que no donen per gaires alegries, de tant en tant regala moments per recordar als seus espectadors. La més viral, una entrevista a l'escriptora Montse Barderi, en que van esclatar a riure durant 20 minuts. Aquest va ser el moment:

Però la seva feina a la televisió no li ha deixat temps per als seus. "M'he perdut moltes coses dels meus fills a causa de la meva feina i sort n'he tingut de la meva dona", ha reconegut el periodista. Graset que té la família a Reus, puja i baixa per anar a la tele. "Visc a l'AP7, que és on hi passo més hores per anar de Reus a Sant Joan Despí", ha explicat. "Dormo poc, 5 hores. Quan acabo el programa estic excitat i necessito un temps de descompressió, però a les 7 ja em desperto per seguir l'actualitat d'allò que vam deixar en acabar el programa".

Graset fa allò que gairebé ningú vol a la televisió d'ara: entrevistar a escriptors. "Va ser un espai espontani que va sorgir per provocar pensament als espectadors", ha reconegut el del 324. Un dels moments televisius de cada any és produeix al Nadal, quan puja a dalt de la cadira i recita un poema, una acció que fa per fidelitat als seus valors, pels quals es reconeix "creient per tradició familiar".

Tot i això, ha reconegut que li agrada la nit. "Només vivim una vegada, per tant, alegria i que duri. M'agrada conèixer a gent i m'agrada molt riure. M'agrada la nit i la música cubana i també l'electrònica. Crec que dec ser el tiet del Sònar".

ETIQUETES:

Deixa un comentari