You are currently viewing <span>RECUPERADA</span> Júlia Otero: "Sóc de les poques que no ha marxat mai a treballar a Madrid"
Júlia Otero en la seva darrera publicació a Instagram

RECUPERADA Júlia Otero: "Sóc de les poques que no ha marxat mai a treballar a Madrid"

La presentadora i locutora de ràdio ha recordat la seva etapa professional a la tarda de TV3, com una de les millors de la seva carrera

La periodista Júlia Otero (62) és una de les grans periodistes del nostre país. Actualment es troba de baixa a causa d'un càncer que afortunadament ha aconseguit superar. Otero, presenta des de l'any 2007 les tardes d'Onda Cero a 'Julia en la Onda', però el seu punt àlgid va ser a TV3. L'octubre del 2000 va fer el salt a al televisió amb el magazín de tarda 'La Columna", que es va emetre fins a l'estiu del 2004. Otero va ser líder absoluta amb quotes al voltant del 25%, que la van dur a guanyar un Premi Ondas al millor programa d'entreteniment.

Aquest dimarts, la comunicadora va ser entrevistada a Catalunya Ràdio, amb motiu del Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat i va voler recordar aquella etapa. "Van ser anys fantàstics, recordo que quan em van encarregar la tarda a TV3, les audiències no eren bones. Ana Rosa Quintana arrasava a Antena 3 amb 'Sabor a ti' i amb un mes i mig vam aconseguir girar la truita". "Vam fer un programa molt obert, sense complexes i en tinc un record magnífic d'aquella època. És el gran programa que vam fer, n'estic molt orgullosa", va afegir Otero.

Les seqüel·les del càncer

Pel que fa a la seva recuperació del càncer, la presentadora va celebrar amb prudència que ja no té cap cèl·lula cancerosa en el seu cos. "He superat el càncer, però he d'esperar cinc anys com a mínim per saber si l'he superat del tot. Però encara tinc les conseqüències del tractament, que és duríssim". L'ex de TV3, va explicar que pateix una neuropatia perifèrica, una seqüela del tractament que fa que pràcticament no tingui sensibilitat a les mans ni als peus: "Aneu en compte amb mi perquè no tinc tacte. Dels cinc sentits, només me'n queden quatre en aquests moments". Tot i això es va mostrar feliç: "Estic bé, viva i amb ganes".

Sobre el seu retorn a la ràdio, Otero confia en tornar aviat: "Espero que abans de Nadal pugui treure el cap i que a partir de gener ja pugui tornar a la meva vida normal". Aquest 23 de novembre fa tres setmanes de la seva darrera intervenció quirúrgica i el procés de curació "encara està molt tendre", va explicar.

Júlia Otero a 'Onda Cero'

La malaltia també l'ha canviat per dins. "Hi ha coses que abans m'interessaven molt i que ara m'interessen menys i n'hi ha d'altres en les que ni m'hi havia fixat i ara són importants per a mi… I això segurament m'ho emportaré al micròfon", va avisar als seus oients que segurament la notaran canviada quan torni.

"Quan vaig arribar a Catalunya només sabia parla gallec"

Aquest dimecres, la filla de Júlia Otero, Candela Martínez Otero, va recollir al Palau de la Generalitat, el Premi Nacional de Comunicació 2021, que havia estat atorgat a la seva mare, però que no va poder assistir a l'acte d'entrega. La filla de la comunicadora va voler revindicar la seva defensa del català a la feina i a casa:"Ella és gallega i encara i així va triar el català per ser la llengua en la que comunica i amb la que treballa, però també la va escollir com a llengua a casa seva, i que fos la meva llengua materna tot i que mai havia estat la seva".

Per la seva banda, Otero va enviar un missatge d'àudio als assistents recordant els seus orígens gallecs: "Quan vaig arribar a Catalunya només sabia parlar gallec. Ara fa 35 anys que treballo i sempre ho he fet des de Catalunya, sóc de les poques que per tossuderia ha mantingut sempre Barcelona com a centre de producció".

Deixa un comentari