You are currently viewing <span>POLÈMICA ENTREVISTA</span> Cayetana Álvarez de Toledo al 'FAQS': "Em volen posar una orellera per fer-me sentir estrangera"
Cayetana Álvarez de Toledo a TV3

POLÈMICA ENTREVISTA Cayetana Álvarez de Toledo al 'FAQS': "Em volen posar una orellera per fer-me sentir estrangera"

La diputada del PP va ser una de les convidades del programa de Cristina Puig durant 45 minuts i va criticar l'ús del català per parlar amb ella

Nit de dissabte i TV3 ho ha tornat a fer. El 'Preguntes Freqüents' de Cristina Puig, va ser un dels primers a donar veu a VOX i ara ha convidat a una altra espanyolista d'extrema dreta com és Cayetana Álvarez de Toledo. L'audiència es va quedar en un fluix 11%. Al gener d'aquest any, l'actor Oriol Grau va criticar en directe la presència de veus feixistes al programa. "No se'ls hi ha de donar ni aigua. Aquest programa, per exemple, és dels primers que va donar veu a gent de Vox. El FAQS, vale?", va dir Grau en referència a l'entrevista a Javier Ortega Smith.

Aquest dissabte, el 'FAQS', va convidar a la marquesa del PP durant 45 minuts, arran de la seva disputa amb el PP de Pablo Casado i la publicació del seu llibre on carrega durament contra el secretari general Teodoro García Egea a qui acusa d'"exercir un mandat testosterònic". Un relat que ha fet esclatar al líder del PP a Barcelona, Eduardo Reyes, que es va quedar sense escó al Congrés a causa del fracàs electoral de 2019, quan Toledo va aconseguir els pitjors resultats de la història: un sol diputat. A la repetició electoral del mateix any, finalment va guanyar-ne un i es va quedar amb 2, però Reyes va seguir a fora. Ara el líder popular li reclama que abandoni l'escó i així entrar ell, però Cayetana ja li ha respost que "no pensa 'fotre el camp'".

La conversa a TV3 va començar am la del PP carregant contra la decisió de fer-li l'entrevista en català. "Vostès han decidit fer aquesta entrevista en català i em volien posar una orellera i jo he explicat que no el volia perquè entre espanyols no els fem servir. És com donar a entendre que som estrangers. El castellà és la llengua comú i és la majoritària de Catalunya. A més, a més, ja li vaig dir a Jordi Basté que quan ens podem comunicar en una llengua comú, és un gest de cordialitat utilitzar-la".

Toledo i Puig a TV3

Tot i que Cayetana va participar a un debat electoral a TV3 on els candidats parlaven en català i sempre havia dit que l'entenia, aquest dissabte, semblava que havia perdut facultats. "Li accepto el seu comentari, nosaltres en aquest programa se li dona l'opció del traductor o parlem en castellà si li costa molt, ho hem fet manta vegades. Però com que vostè l'entén hem decidit fer-li en català", va respondre Cristina Puig. "Vostè i jo som compatriotes i la llengua no ha de servir per aixecar fronteres", va dir-li Toledo a Puig que ho va voler deixar amb un "No li discutiré".

Rahola i Barbeta esclaten

A la recàmera estava Pilar Rahola esperant el seu torn per a dir-hi la seva, però la tertuliana no va poder aguantar i va esclatar a Twitter: "Cal molt de fetge, però molt de fetge…", "Ultra, autoritària i demagoga. Buf", "Escoltant a l'ínclita, a punt que em peti el cervell. Quina quantitat de barbaritats sense despentinar-se!!!!", van ser algunes de les perles que va llançar Rahola a Cayetana.

Jordi Barbeta i Cayetana Álvarez

Toledo va mostrar-se tranquila i còmode fins que va arribar el torn del periodista Jordi Barbeta, que es va enfrontar a la popular sense miraments: "Vull saber que ha fet vostè pels interessos dels catalans?", "Vostè fa un discurs neofeixista", "Vostè no coneix l'Estatut que diu que la llengua pròpia de Catalunya és el català", "Qui té problemes és vostè que no la voten", "El que diu vostè és un bla, bla, bla", va dir Barbeta a Toledo, visiblement molesta.

Comentaris ( 2 )

 1. Ves per on

  És estrangera, ella se ho guanya a pols.

  1. Paki

   I tant, aqui tenim molts estrangers, i de mes lluny, que estima Catalunya , el nostre catala .
   No se si es va enterar de tot sense el pinganillo, ella ja venia a "bla. bla bla" i prou.
   Es igual… per mi no es benvinguda.

Deixa un comentari