I ARA QUÈ? Vicent Sanchis sobre el fracàs de la sèrie turca: "Ara no tenim res per emetre els diumenges"

'Germans' (TV3)

El director de TV3, reconeix que van decidir emetre la ficció en horaria de màxima audiència davant la manca de continguts

TV3 va començar el mes de novembre de manera preocupant amb una caiguda generalitzada de l'audiència. Davant d'això, els responsables de la cadena es van veure obligats a fer canvis urgents. La sèrie turca 'Germans', que es va presentar com la gran aposta per a les nits de diumenge, va tocar fons amb un 1,9% i la nova ficció dels dilluns de la productora de Jaume Roures ('El Terrat', ara en mans de Mediapro), 'L'última nit del karaoke', amb un elevat cost (2,2 milions d'euros), va tocar fons amb un 6,6%, en el seu darrer episodi.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ja preveia un novembre complicat. Durant la presentació de la sèrie de 'El Terrat', va reconèixer que era "diferent i costaria d'entendre", a banda de ser només per a "gent intel·ligent". El passat 29 d'octubre, durant la Comissió de Control del Parlament, va reconèixer que la sèrie turca no l'haurien d'haver emès ara. "La intenció inicial era emetre la sèrie l'estiu del'any 2022 o els caps de setmana". Però el seu baix cost, "cada capítol ens ha costat 5.000 euros", van decir-los per provar sort. "El problema és que ara a la nit dels diumenges no tenim res i només en queden pel·lícules sense gaire gràcia perquè són de baix cost", va explicar Sanchis. De moment, aquest diumenge, TV3 tornarà a emetre d'una tirada els 8 capítols de la sèrie 'El col·lapse'.

Una situació similar ha viscut 'Labanda sonora', el nou programa de música de l'actor Ivan labanda, que ara s'emet els dijous i també ha tocat fons amb un 3,6%. Un altre espai que mostra signes d'esgotament és l''APM?', que després de 18 anys en antena, ronda un escàs 10-12%.

També havien preocupat les xifres del programa de Marta Torné, 'Persona Infiltrada', que s'emet els dijous, i que en la seva segona entrega es va quedar amb un alarmant 10,7%. Tot i això, la visita de Carles Costa, va remuntar a un 12,3%. El 'FAQS' tampoc passa pel seu millor moment i el darrer programa va fer el seu mínim amb un 10,6%, sent la tercera opció de la nit per darrere de 'La Voz' a Antena 3 i el 'Deluxe' a Tele 5.

Però la baixada també ha afectat a tota la graella, que durant anys havia liderat gràcies a l'actualitat vinculada al procés. Programes diaris com 'Els matins', 'Planta baixa' o el 'Tot es mou', han vist com la manca de continguts d'entreteniment, els ha afectat de forma preocupant. Per això, els de Ricard Ustrell, ja han implementat alguns canvis: més ritme, més successos i un to més distès. I sembla que l'han encertada: han passat del 8% a un 11,6%. Passats els primers dies del mes, TV3 ha aconseguit retallar la seva distància amb Tele 5 a una sola dècima: 13,0% contra un 12,9%.

AIXÍ HA HANAT LA SETMANA A TV3

 • L'aposta pel reportatge del '30 Minuts' i els llops amb va ser un èxit: 3er espai més vist del dia amb un 13,6%. Unes dades que van ser suficients perquè TV3 fos la cadena líder de diumenge. En canvi, la sèrie turca 'Germans', es va tornar a enfonsar amb un 3,1%.
 • Dilluns, la cadena no va poder retenir el lideratge amb l"APM?', que es va quedar amb un insuficient 10,8%. El nou capítol de 'L'última nit del karaoke', que va començar més tard, va tornar a caure d'un 7,9% a un 6,6%.
 • Dimecres, 'Joc de Cartes' va fer el rècord de la temporada amb 414.000 espectadors i un 20,7% i TV3 va guanyar el dimecres amb un bon 16,2%.
 • Dijous, el 'Persona Infiltrada' va pujar a un 12,3% però 'Labanda sonora', que s'emet a continuació, va fer el seu mínim (3,6%).

ETIQUETES:

Comentaris ( 5 )

 1. Felip vila i font

  Desde fa un temps tv3 ja no es la meva. Hi ha massa gent empoltronada, vivint del " momiu " Toni Vidal amb la seva collonada, el tot es mou que no es mou res, la Bibiana dels pebrots que sempre fa estupideses que només eren ella, això sí molta mariconada i mol lesbianisme que compte ni hi estic en contre !!! pero per mi no cal tant

 2. Geni

  Ja es veia a venir. Estan perdent audiència desde que volen anar de "politicament correctes" i tenen por d'alguns partits polítics que no els denuncìîn. Ara son pitjors que una televisió d'aprenents. Només faltava que treiessin BricoHerois! Totes les altres cadenes diuen el que els hi surt dels nassos i Tv3 està més espantada….I també cal dir que potser hi ha massa "treballadors" que no calen i amb sous excessius.

  1. ves.

   Tens raó, on es vist que la major part del pressupost vagi a pagar sous i a la producció de programes i sèries només vagin les engrunes?

 3. Tao_pai_pai

  Si voleu audiència, torneu a emetre bola de drac i dobleu bola de drac super al català. No he tornat a mirar TV3 des del dia que ho vau retirar de la graella.

 4. ves.

  Canvi radical ja!

Deixa un comentari