HOME DEL TEMPS Alfred Rodríguez Picó: "Quan vaig deixar TV3, van dir que tenia la sida"

Alfred Rodríquez Picó a '8maníacs' (8tv)

El popular home del temps ha explicat com va viure el seu adéu de la cadena pública

Durant 19 anys va fer el temps de TV3, i va ser un dels meteoròlegs més populars de Catalunya. Alfred Rodríguez Picó (63), és amb permís del desaparegut Antoni Castejón, de la primera dona, Anna Rius, i de Francesc Mauri i Tomàs Molina, una de les cares més recordades de la cadena. De tots ells, només segueixen a TV3, Mauri i Molina.

Picó, Mauri, Molina i Rius a 'Mikimoto club' (febrer de 1990, TV3)

Picó es va acomiadar de TV3 l'any 2002, per sorpresa dels espectadors catalans que el seguien amb devoció. "Fèiem audiències del 80%", va explicar durant una entrevista a TV3 el 2019. Del 1994 al 95 es va agafar un any sabàtic, degut a que la popularitat el va sobrepassar: "em vaig passar quatre dies tancat a casa, no podia continuar amb aquell ritme", va explicar. Tot i això, al cap d'un any, va tornar a TV3, però només els caps de setmana. Al 2003 va fer el salt a BTV, on va conduir 'El temps del Picó' fins a finals del 2012. Després d'una nova aturada, el meteoròleg ha tornat a la televisió municipal de Barcelona, on cada diumenge fa 'El nou temps del Picó'.

Alfred Rodríguez Picó a TV3 l'any 2019

Aquest diumenge, el famós meteoròleg ha estat entrevistat a 8tv, al programa de Miquel Valls, '8maníacs'. Entre molts temes ha parlat dels ensurts que ha patit seguint fenomens extrems. "L'any 89 em va caure un llamp a la muntanya de Montjuic que em va deixar el braç malmès, una riuada se'm va emportar el cotxe amb jo a dins, he estat arrossegat a terra per vents de 180 km/h, he viscut mànegues al costat…", ha explicat Picó.

Però el del temps també va patir els efectes de les errades en les seves previsions. "Un divendres de l'any 93, vam dir que cauria una nevada el diumenge, però es va endarrerir 24 hores. Però com que es van anular moltes reserves d'hotel, les comarques del Ripollès i de la Cerdanya em van declarar persona non grata i no em volien ni veure als hotels".

Picó parlant del seu cos musculat a 8tv

Picó no ha passat per alt el seu polèmic adéu de TV3. "Vaig col·lapsar, no aguantava més", ha dit arran de la seva marxa l'any 1995. Uns anys en què el meteoròleg treballava de dilluns a diumenge a diversos mitjans. Es va agafar un any sabàtic i Picó va haver de suportar rumors de tota mena.: "Van dir que tenia la sida, que m'havia fitxat Tele 5, que m'havia atropellat un camió i m'havia matat, fins i tot van trucar a la meva mare per donar-li el condol…". Per desmentir-ho, l'ex de TV3 va trucar a al revista 'Lecturas' i els va demanar publicar un reportatge d'ell en banyador per demostrar que estava bé.

Una situació complicada que també va patir a dins de la cadena. "L'any 86 una persona de TV3 em va fer un bullying molt potent i no vaig aguantar i vaig haver de necessitar ajuda psicològica", ha revelat. Picó també ha volgut explicar que el fet d'haver revelat la seva condició sexual durant els 80, li van provocar alguna situació incòmoda al carrer. "Un dia al metro uns caps rapats em van dir: "Mira el del tiempo, te vamos a matar maricón!' i em vaig espantar una mica".

ETIQUETES:

Deixa un comentari