ANUNCI SOBTAT Perilla la participació d'Espanya a Eurovisió: Un canvi d'última hora a TVE ho complica tot

Toñi Prieto

RTVE cessa a Toñi Prieto com a directora d'Entreteniment de TVE

Per Manel Ferrer

Televisió Espanyola gaudeix cada any d'una nit d'audiència assegurada amb la participació a la gran final d'Eurovisió, un privilegi que no vol dir portar bons cantants que ens apropin a les primeres posicions del palmarès. Tot es deu al fet que juntament amb Alemanya, Itàlia, França i el Regne Unit, conformen el Big five de països que fan una aportació econòmica més gran a la Unió Europea de Radiodifusió i això els hi val per tenir sempre un lloc assegurat a una de les nits més esperades de l'any.

No obstant això, l'actualitat sembla que podria jugar-li una mala passada a la televisió pública espanyola i per primer cop es podrien quedar a les portes de participar en el certamen. Fa unes hores, RTVE anunciava la destitució de Toñi Prieto com a directora d'entreteniment de la cadena. Un càrrec que molts voldrien i que porta implícit, la gestió de la participació d'Espanya a Eurovisió. Una tasca per la qual ha estat molt criticada pels seguidors del festival des de fa dècades, i que consideren que mai s'ha pres prou seriosament la celebració del certamen. A aquestes alçades, és impossible pensar en Eurovisió sense pensar en Prieto i imaginar-se que la direcció de TVE finalment la faria fora.

Al juny, la cúpula directiva de RTVE es va renovar i va posar al capdavant de la direcció d'entreteniment de RTVE a Ana María Bordas, relegant a Prieto com a responsable només dels formats de la televisió. Una posició que només li ha durat uns mesos i ara, la cadena ha decidit apartar-la definitivament tot i que la reubicarà aviat en un altra funció que res té a veure amb la feina que ha fet fins ara. Els fans d'Eurovisió han celebrat aquesta dimissió, una decisió que porten molts anys demanant a TVE pels continus errors d'Espanya a Eurovisió i que molts, els atribuïen directament a Toñi, com a responsable de la Delegació Espanyola del festival.

Malgrat que encara falten vuit mesos perquè es disputin les semifinals i la final d'Eurovisió a Torí (Itàlia). Aquest precipitat canvi a la cúpula de la pública fa patir als més fanàtics que consideren que queda molt poc temps perquè una nova persona encari la feina que fins ara feia Prieto i sigui capaç de rellançar com mereix la candidatura espanyola. Per al moment, la cadena no ha confirmat si es posarà a algú en el lloc de la directiva cessada o si pel contrari, serà la superior de Prieto, Ana María Bordas qui assumirà completament les tasques del certamen europeu.

Sense directiva al capdavant, amb un candidat o candidata que sortirà escollit al gener i sense un equip tècnic confirmat. Sembla que hi ha molta feina per fer i unes bases que encara ballen a hores d'ara.

L'armadura de ferro de Toñi Prieto

Desconeixem el sou que tenia Toñi Prieto com a directora d'entreteniment de la televisió pública, però el cert és que en alguns moments se'l va guanyar. En més d'una ocasió ha hagut de sortir del pas per defensar a la televisió pública sobre alguns escàndols que segurament, ni ella coneixia en un primer moment.

Negar la trampa en algunes de les edicions de les gales d''Objetivo Eurovisión', des d'on han sortit alguns dels representants d'Eurovisió. Haver de defensar a la televisió pública de l'elecció de Manel Navarro com a representant o assumir algun fixatge polèmic a 'Masterchef' han estat algunes de les seves grans xacres. En un moment en el qual tothom estava molt sensibilitzat amb la pandèmia, TVE va fitxar per a la versió amb famosos de 'Masterchef' a l'actriu Victòria Abril, la mateixa que dies abans va mostrar el seu negacionisme sobre la COVID-19, malgrat que després se'n va penedir.

Les setmanes corren i ara caldrà veure el nou futur professional de Toñi Prieto, la directiva més polèmica del mitjà públic i que de ben segur, s'ha guanyat un merescut descans de la primera línia mediàtica.

ETIQUETES:

Deixa un comentari