You are currently viewing <span>FORA DE LLOC</span> Polèmiques declaracions de l'arquebisbe de Barcelona i els casos de pederàstia
Joan Josep Omella

FORA DE LLOC Polèmiques declaracions de l'arquebisbe de Barcelona i els casos de pederàstia

Joan Josep Omella diu en una entrevista amb Josep Cuní, que els mitjans condueixen a "viure el sexe de qualsevol manera"

El cardenal arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, ha sorprès aquest dimarts amb unes polèmiques declaracions al programa de Josep Cuní a SER Catalunya. Omella ha afirmat que els mitjans de comunicació tenen part de culpa en els casos d'abusos sexuals

Tot ha començat arran de la notícia sobre l'informe de l'Església francesa, en la que fa pocs dies va assumir que fins a 216.000 persones havien estat víctimes d'abusos sexuals per part de capellans o religiosos des de l'any 1950. El Papa Francesc va dir que "sentia fàstic" i Omella ha compartit el rebuig: "Comparteixo el dolor i el sofriment de les víctimes i el fàstic per aquests fets".

Una posició que ha matisat ben aviat: "Jo també soc pecador, som tots pecadors, i qui no tingui pecat que tiri la primera pedra. Som una societat feble, dèbil, pecadora i les organitzacions també". Omella també ha dit que les investigacions d'abusos "arriben quan arriben" i ha tret ferro al fet que "A Barcelona només hem tingut tres casos de denúncia" i ha demanat no centrar el debat sobre els abusos únicament en l'Església.

Però el cardenal ha volgut fer un incís molt dur contra les televisions: "Quan jo veig la televisió i els mitjans de comunicació que a vegades inciten a un sexe lliure. Ja podem treballar però si l'ambient és aquest… En els mitjans van entrant uns valors en contra del respecte a l'altre i d'una sexualitat humanitzada, i això no ens ajuda", ha afegit.

"Els mitjans de comunicació a vegades són intocables i quan faig zàping, veig algunes coses que haurien de vigilar-les més.", ha dit Omella. Un punt que Josep Cuní ha aprofitar per fer una pregunta directe: "Vostè creu que les televisions inciten a la pederàstia?" "Directament no, però inciten a viure el sexe de qualsevol manera, tu em diràs…", ha respost el cardenal.

S'ha de trencar el secret de confessió en casos d'abusos a l'Església catòlica?

El cardenal tampoc ha defensat que els religiosos denunciïn els casos d'abusos sexuals: "El secret de la confessió és sagrat. Això passa com a les pel·lícules quan algú anava a dir-li al capellà "jo he assassinat a una persona" i el capellà no pot dir-ho". "Però que un capellà vagi al jutge ni pensar-ho".

Deixa un comentari