La Sexta obre els 'Pandora papers' i revela que Pep Guardiola tenia diners a Andorra

Josep Guardiola

L'exblaugrana s'hauria acollit a l'amnistia fiscal del ministre Montoro per regularitzar la seva situació

La Sexta feia dies que ho anunciava i aquest diumenge a les 18.30h, ha fet públic els 'Pandora papers', una investigació en la que han participat més de 600 periodistes, entre ells, la Sexta i El País. Segons aquests mitjans, els papers revelen les fortunes de líders mundials i magnats en paradisos fiscals. Entre ells els cantants Julio Iglesias i Miguel Bosé, l'exblaugrana Pep Guardiola, la cantant Shakira, o l'amiga del rei emèrit Corinna Larsen. L'ara entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, hauria estat titular d'un compte en una entitat bancària d'Andorra mentre dirigia el F.C. Barcelona i fins l'any 2012, quan va decidir acollir-se a l'amnistia fiscal promoguda pel Govern de Mariano Rajoy, pocs mesos després d'abandonar la banqueta culer.

Guardiola va regularitzar durant els primers mesos de l'Executiu de Mariano Rajoy un compte a la Banca Privada d'Andorra. Segons ha explicat La Sexta, fonts de l'entorn de l'exjugador del Barça, hauria rebut en aquest compte els seus honoraris com a jugador de l'A el Alhi, el club de Qatar, al que va formar part de 2003 a 2005. Guardiola finalment va regularitzar entorn de mig milió d'euros amb l'amnistia del Ministre Cristóbal Montoro.

Segons les mateixes fonts, Guardiola no volia pagar a la Hisenda espanyola i va decidir cobrar el salari del club de Qatar a Andorra. La impossibilitat d'obtenir el certificat de residència a Qatar, tot i que hi va viure entre 2003 i 2005 i on va guanyar una mica més de dos milions per temporada, el van fer decidir pel país dels Pirineus.

Apoderat d'una societat panamenya

Segons la documentació obtinguda per La Sexta, Guardiola també apareix en un document del despatx panameny Alemany, Xai, Galindo i Lee –un dels bufets involucrats en la filtració- on consta com apoderat de la societat Repox Investments, registrada a Panamà, entre principis de 2007 i finals de 2012, els mateixos anys en què va ser tècnic del Barça.

"La unió entre Andorra i Panamà passa per una consultora al principat pirinenc dedicada a la creació de societats en jurisdiccions considerades com a paradisos fiscals: Afsi, vinculada a Andbank, i que va estar en actiu entre 1997 i almenys el 2018. Aquest despatx comptava amb desenes de clients espanyols i actua com a intermediària d'Alcogal. Els documents de creació de la societat Repox Investments es van enviar a una treballadora de la citada consultora, com ha pogut comprovar aquesta cadena", afegeix la informació.

"La raó de la creació d'aquesta societat offshore el 2007, de la qual Guardiola consta com apoderat, va ser, segons fonts pròximes, una iniciativa de l'entitat andorrana per a salvaguardar la seva identitat. Aquestes mateixes fonts assenyalen que aquesta societat no té res a veure amb el club blaugrana ni amb interessos econòmics de Guardiola a Panamà", explica la cadena.

La Sexta li retreu el seu atac al PP

En els seus cinc anys al capdavant del Barça, Guardiola va passar de cobrar 1,5 milions d'euros a 10 milions en la seva última temporada. La Sexta també he retret les declaracions que l'entrenador va fer contra el ministre de l'Interior de llavors, Jorge Fernández Díaz, que li va recriminar el seu pas per la selecció espanyola i el seu posicionament a favor de la independència. Guardiola, va aprofitar els casos de corrupció del PP per atacar al polític: "He pagat els meus impostos des del primer dia fins a l'últim, cosa que molts partits polítics no poden dir".

ETIQUETES:

Deixa un comentari