You are currently viewing Ganes de reality, ganes de 'Secret Story'
'Secret Story' (Tele 5)

Ganes de reality, ganes de 'Secret Story'

"Vam assistir a la resurrecció d'un format que fa uns mesos semblava mort. Telecinco necessitava aquest comodí per guanyar a Antena 3. Les cartes estan tirades"

Per Laura Fa

Torna Gran Hermano a Telecinco. Bé, no és diu Gran Hermano, però el que ahir vam veure eren famosos tancats en una casa plena de càmeres. Telecinco va estrenar 'Secret Story', després d'haver tingut dos anys sota clau la casa de Guadalix de la Sierra. No seré jo qui parli del perquè d'aquests canvis, ni del perquè d'aquesta pausa. No em toca i, a més, no vull fotre'm en merders, però està clar que ahir vam assistir a la resurrecció d'un format que fa uns mesos semblava mort. És cert que la dinàmica és una mica diferent perquè tot gira entorn dels secrets que s'hauran d'anar descobrint. Tot són trames i enganys. 'Secret story' porta 11 edicions seguides a França, 7 a Portugal i s'ha adaptat a Holanda i al Canadà. Però vaja, que tant fa tot el que ens vulguin vendre i explicar. Ho mirarem i veurem un GHVIP remasteritzat. I ens agrada. Els espectadors ho esperaven tant com els altres programes de la cadena: el nou reality va marcar un 13,1% de share a Catalunya i un 17,3% a Espanya.

"Alejandra Rubio només serveix per atonyinar i destruir a la seva tieta. És el més valuós que fa a la tele"

Els primers deu minuts van ser, sens dubte, els millors de la nit. Entrava a concursar Bigote Arrocet, vestit d'egipci i fent quatre bromes que no feien riure a ningú. Quina mandra aquests ex 'un, dos, tres'! Es pensen que encara poden viure del que feien als anys 80. Ni Arévalo, ni Ángel Garó, ni Bigote, ni la Bombi desperten el més mínim somriure. Si alguna cosa inspiren és llàstima. Deixeu de fer el ridícul home!! Si no heu fet cap esforç per evolucionar, ara no ens 'foteu la turra' al públic obligant-nos a suportar les vostres xorrades. Bigote no entrava per fer d'humorista. Entrava perquè va ser parella de la Campos i això va quedar clar des de l'inici. Dues passes dins de la casa i, sense avís, Jorge Javier Vázquez ja li preguntava per la seva ex. Les seves respostes, or pur. Si és el que més cobra de l'edició, la seva presència va quedar del tot amortitzada amb aquests moments. Feia temps que no frisàvem tant amb una entrevista. Titulars? Que diu el xilè que res del que va explicar la Campos en el seu moment és veritat, que ell no va deixar-la per whatsapp i que no entén tot el que s'ha dit d'ell. Hagués pagat el sou de tres mesos per estar al sofà amb la presentadora i presenciar com implosionava escoltant al seu ex. Jo crec que, a hores d'ara, encara ho deu estar paint. Ves a saber si deu ser davant la tele en estat de xoc sense adonar-se que ja ha acabat la gala. O trucant a les seves amigues com una adolescent: '¡Ai Maite! ¿Crees que con lo que ha dicho sigue enamorado de mi?'. Pobre Maritere! La neta, Alejandra Rubio, que estava a plató de col·laboradora, assegurava que la seva àvia no hauria vist les respostes de Bigote perquè a aquella hora ella ja dorm. Estimada, dormiria si hagués estat una ruptura normal, però la teva àvia fa 24 mesos que espera saber alguna cosa d'aquest home del qual es va enamorar com una boja. Així que ahir era evident que la Campos no dormia i tu, Ale, és evident un cop més que només serveixes per atonyinar i destruir a la teva tieta. És el més valuós que fas a la tele. La resta, t'ho podries estalviar.

Un cop viscut aquest moment d'acceleració total, la resta de la gala es va mantenir en una velocitat de creuer. Cap intensitat més. Jo, quan eren gairebé les dues de la matinada, no tenia esma d'aguantar a Sandra Pica i a Julen noseque. Els anunciaven així de pressa i corrents perquè el temps els atropellava i eren els darrers que faltaven per entrar. Són aquests perfils barats que maten per fer tele, però que desperten, d'entrada, poc interès. La Sandra Pica desprèn sempre un pessimisme que esgota. És el típic perfil de persona vampir. Fins i tot a través de la tele és capaç de xuclar-nos l'energia. Tot el dia es queixa, tot és dolent, tot la cansa, tot li sembla malament, …. buffff esgotada estic i només ha parlat 2,17 minuts. I a sobre, a totes les entrevistes, a totes, sempre diu que ella no vol fer tele. Noia, deixa de fer el ridícul! Ja no cola! T'agrada més la tele que al nostre estimat Avilés.

"Frigenti és un provocador nat, expert en realities i amb ganes de donar-ho tot. Li vaticino un bon futur! Ara no me'l feu fora la primera setmana"

Els qui sí que em van agradar va ser la Lucía Pariente i el Miguel Frigenti. La mare d'Alba Carrillo és la diva de l'edició. Alegria pura, reia sense parar. Podia ser pels nervis, però jo crec que potser es va beure una cervesa abans de començar i se li va posar malament. O molt bé, depèn com t'ho miris. Frigenti és un provocador nat, expert en realities i amb ganes de donar-ho tot. Li vaticino un bon futur! Ara no me'l feu fora la primera setmana, eh! I els que també prometen moments brillants són els Gemeliers. Els bessons tenen fama de ser complicats treballant. A 'Tu cara me suena' i a 'Land Rober' no volen ni sentir a parlar d'ells. De Chimo Bayo, que recordava al 'Koala', i del seu 'quetumbanbanquetumbanqueteberequetumbanban' en parlem un altre dia.

Així tot està servit, ara només falta que els concursants generin trames i que el públic els segueixi fidelment. Els números de la cadena en depenen. Telecinco ha centrat la seva estratègia durant aquests anys en les sinergies entre programes. Sense realities, els altres programes se'n ressenten. Les audiències de les darreres setmanes a programes com Sálvame, AR, Socialité,… i a determinades franges eren el resultat d'aquesta manca de realities, d'aquesta manca de sinergies. Ara ja el tenim aquí. 'Secret story' ha començat a rodar i esperem que comencin a rodar la resta. Telecinco vol ampliar la distància amb Antena 3 i un dels seus comodins és aquest programa. Les cartes estan tirades. Que la sort ens acompanyi!

Deixa un comentari