Per què 'Sálvame' ha perdut el lideratge de la tarda?

Anabel Pantoja i Kiko Hernández a 'Sálvame' (Tele 5)

La sèrie turca d'Antena 3, 'Tierra Amarga', bat rècords i supera al veterà programa de Tele 5

Res feia pensar fa poques setmanes, enmig de la forta repercussió que va tenir la docusèrie sobre Rocío Carrasco, que al cap d'uns dies, dues sèries estrangeres acabarien amb el lideratge del totpoderós 'Sálvame' de Tele 5. Feia anys que una cadena no posava en perill la franja de tarda a la cadena de Mediaset, però el fenomen de les sèries turques ho ha fet possible amb la sèrie 'Tierra Amarga' d'Antena 3. Però no és l'única, TV3 que durant l'estiu ha donat descans al seu magazín de tarda 'Tot es mou', amb Helena García Merlero i al seu lloc, emet la sèrie italiana 'El Paradís de les senyores', també s'ha fet amb el lideratge de la franja per sobre de Tele 5.

El dimecres 11 d'agost, va ser el primer dia en què 'Sálvame' es va veure doblement superat. A les 16h, TV3 va liderar amb la sèrie 'El Paradís de les senyores', que va fer el rècord de l'estiu amb un 18,1%. En segon lloc, es va situar una altra sèrie: 'Amar es para siempre' a Antena 3, que amb un 10,7%, van deixar a 'Sálvame Limón' en tercer lloc, amb un fluix 9,8%.

A les 17.45h, arriba el duel de l'estiu amb l'inici de 'Tierra Amarga', en una franja que fins ara era indiscutible per a Tele 5. L'11 d'agost, la sèrie d'Antena 3 va fer el 'sorpasso' amb un 16,1% a 'Sálvame Naranja', que es va quedar amb un 14,2%. El programa de Tele 5 havia intentat frenar l'ascens de la cadena rival amb l'estrena d'un documental sobre Anabel Pantoja, que no va acabar de convèncer a l'audiència. Així, la decisió d'Antena 3 de retirar el concurs d'Arturo Valls, '¡Ahora caigo!' i apostar per la sèrie turca a les tardes ha estat un èxit. Durant el seu primer mes d'emissió, la cadena ja va millorar notablement les xifres del concurs però a l'agost, l'ascens ha estat de rècord.

Divendres 13 d'agost, Antena 3 encara va ampliar més la distància: 'Tierra Amarga' (17,0%) va deixar sota mínims a 'Sálvame Naranja' (12,7%). Però l'èxit de la ficció turca també va fer disparar l'audiència de l'altra sèrie de la cadena, 'Amar es para siempre', que va aconseguir el seu rècord amb un 16,1% i va quedar a dues dècimes de TV3 (16,3%). Tele 5 va caure al 3er lloc. Cal tenir en compte que l'època estival acostuma a ser complicada per 'Sálvame', que veu com es queda sense els realities ni els seus principals col·laboradors com Belén Esteban.

Per mirar de combatre l'efecte turc, Tele 5 ha incorporat algunes novetats. Les notícies més destacades que 'Sálvame', acostumava a endarrerir fins a les 20-21h, just abans de l'informatiu i lluitar contra 'Pasapalabra', ara les llança a les 17.45h, just a l'inici de la sèrie. Però ni així han pogut retenir als espectadors. Serà al setembre, quan amb la tornada del seu presentador Jorge Javier Vázquez i la 2a temporada de la docusèrie sobre Rocío Carrasco i els realities, que tan bons resultats donen a la cadena, l'espai es posarà a prova. Ho farà amb una competència que no li ho posarà fàcil. A TV3, el 'Tot es mou', tornarà molt canviat i amb més entreteniment i Antena 3 veurà fins a on pot arribar la sèrie turca. A partir del 30 d'agost sortirem de dubtes.

Així és 'Tierra Amarga'

ETIQUETES:

Deixa un comentari