DELICTE D'ODI? Denuncien al Mag Lari per un comentari sobre el castellà al programa 'L'Au Pair' de TV3

El moment de la denúncia amb el Mag Lari disfressat a 'L'Au Pair' (TV3)

La broma del mag dient que canviava d'idioma "per semblar més dolent", ha acabat a la Fiscalia per 'delicte d'odi'

L'associació Hablamos Español va denunciar aquest dilluns 23 d'agost al programa 'Au Pair' de TV3 per una broma sobre el castellà. L'espai, on personatges coneguts fan de cangur per un dia, va convidar al seu tercer capítol al famós Mag Lari. En una escena de l'episodi, el mag va aparèixer disfressat de calamar i passava de parlar en català a castellà, perquè, segons va dir 'així semblo més dolent. Inés Arrimadas, líder de C's, ràpidament ho va criticar des de Twitter:

Segons la plataforma 'Hablamos Español', el comentari del Mag Lari podria ser un delicte d'odi. Asseguren que s'està transmetent als nens una cultura de l'odi, quan s'identifica l'ús de la llengua espanyola amb el mal i amb el que és monstruós. "Soy el calamar gigante… Vengo a comerme a la princesa… Parlo en castellà perquè així semblo més dolent. I llavors entrava el Harry Potter i què em feia? M'escanyava", van ser les paraules que van fer esclatar als denunciants i a Arrimadas. El diari ABC revela que l'escrit de 'Hablamos Español' a la Fiscalia, diu que "el discurs de l'odi no està protegit per la llibertat d'expressió ideològica, ja sigui racial, sexual, religiosa, lingüística o ideològica". TV3 ha explicat a Elmondelatele.cat que ho "troben a inaudit, increïble" i esperaran a veure com respon la Fiscalia.

Els espectadors s'ho prenen a broma

La majoria de comentaris a les xarxes socials, ha estat per donar suport al Mag i no donar-hi més importància. Alguns han fet referència a la manca de referents en català. "El Mag Lari és víctima d'una manca de doblatges en català i de referents de dolents parlant en català.", ha escrit l'usuari David Podone. Ramon Aguilar també ha sortit en defensa de Lari: "Molta força @maglari!! Un acudit no pot ser mai delicte d'odi". Juan de Olid fins i tot ha escrit que Lari "és un tros de pa i ni així sembla dolent".

ETIQUETES:

Deixa un comentari