20 ANYS DESPRÉS 'HBO Max' anuncia una docusèrie sobre el cas 'Wanninkhof' amb Dolores Vázquez

Dolores Vázquez (HBO)

La plataforma estrenarà el documental aquest 2021 i tindrà a la seva protagonista acusada i empresonada per error

L'èxit de la docusèrie 'Rocío, contar la verdad para seguir viva' a Tele 5, ha posat de moda un nou estil d'abordar temes polèmics. 'HBO Max' ha anunciat aquest dijous que que inicia la producció de 'Dolores: la verdad sobre el caso Wanninkhof', una sèrie documental 'true crime' que per primera vegada tindrà la versió de la pròpia Dolores Vázquez després de 20 anys de silenci. Es dona la circumstància que Netflix acaba d'estrenar el documental 'El caso Wanninkhof-Carabantes', però sense la seva protagonista.

Vázquez va ser declarada culpable de la mort de Rocío Wanninkhof, assassinada a l'octubre de 1999 prop de Mijas (Màlaga), i condemnada a 15 anys i un dia de presó i a una indemnització de 18 milions de pessetes. Després de passar 17 mesos a la presó, la Guàrdia Civil va descobrir que l'ADN d'una burilla trobada en l'assassinat de Sonia Carabantes, coincidia amb el trobat en una burilla recollida en el lloc on havia aparegut el cadàver de Rocío Wanninkhof quatre anys abans.  

La docusèrie tindrà sis episodis de 50 minuts i s'estrenarà aquest mateix any 2021. Produïda per Unicorn Content, de la periodista Ana Rosa Quintana i Xelo Montseinos, que com a fundadora i CEO de la productora, destaca: "Per primera vegada en 20 anys, Dolores Vázquez, Loli, parla públicament per explicar la seva versió dels fets en aquest cas tan mediàtic, un dels errors judicials més greus de la història a Espanya. La història s'ha explicat moltes vegades, però mai ha estat completa, sempre han faltat protagonistes. Aquesta vegada explicarem la història completa. La realitat sempre supera la ficció, i en aquest cas es posa més de manifest que mai. És un thriller carregat de girs inesperats i una història personal controvertida i apassionant".

Al setembre de 2000, Dolores Vázquez va ser detinguda com a principal sospitosa de l'assassinat de la jove Rocío Wanninkhof, filla de la seva exparella. El cas va deslligar un frenesí mediàtic a Espanya que va commocionar el públic i va pressionar a la policia perquè trobés respostes ràpidament. A la premsa, Dolores va ser estigmatitzada per la seva sexualitat, el seu caràcter i la seva aparent indiferència cap al cas, i va ser descrita com una assassina freda, calculadora i intel·ligent. Tot això es va veure agreujat per la reacció de la mare de Rocío, qui es va convertir en una convidada freqüent a televisió, culpant a la seva exparella per la mort de la seva filla i destruint la percepció que el públic tenia de Dolores. Les conseqüències canviarien la vida de Dolores per sempre: va ser empresonada i va passar 519 dies a la presó per un crim que mai va cometre.

Ara, després de més de vint anys de silenci i exili a Anglaterra, Dolores Vázquez, Loli, parla per primera vegada davant d'una càmera per a explicar tot el que ha mantingut ocult fins ara: la seva veritat. 'Dolores: La Verdad sobre el Caso Wanninkhof' busca reconstruir la història des de tots els punts de vista, utilitzant imatges d'arxiu, entrevistes amb els protagonistes clau i una reconstrucció fictícia precisa dels fets.

ETIQUETES:

Deixa un comentari