NOUS PERSONATGES El Club Super3 anuncia una nova etapa després de 15 anys

Logo del 'Súper 3'

TV3 confirma que el 19 de juny posarà punt i final a una etapa i obre el concurs per a trobar-ne als seus substituts

Va ser una història d'èxit des del seu naixement l'any 1991, el Club Super 3. El club infantil de TV3, que més endavant va tenir el seu propi canal, va comptar des dels seus inicis a uns personatges molt especials, que servien per enllaçar les diferents sèries i interactuar amb el públic infantil. Molts dels qui avui són pares i mares, de ben segur hauran menjat pa amb xocolata mentre miraven al Petri, la Nets, el Tomàtic o el Megazero. Ara ja fa 15 anys que la Família del Super 3, en va agafar el relleu amb una posada al dia del canal.

El dissabte 19 de juny, a les 12.30, l'actual família del Super3 dirà adeu definitivament als súpers en un programa especial que es podrà veure de manera simultània a TV3 i al canal Super3. La Pati Pla, el Fluski, la Nenúfar, la Matoll i tota la resta s'acomiadaran amb l'emissió de l'últim espectacle que van protagonitzar al Palau Sant Jordi, "L'illa de les tortugues", que donarà pas a un final al plató on els personatges que han acompanyat diverses generacions diran adéu recordant els millors moments dels darrers 15 anys.

Les plataformes digitals del Super3 acolliran també durant aquests dies, i de manera permanent a partir de l'emissió del final, un recull del millor de la història de la Família del Super3. Es tracta d'un recurs adreçat tant als espectadors nostàlgics com a les noves generacions de súpers. Aquest recull inclourà totes les trames i espectacles de la Festa dels Súpers, els videoclips i un recopilatori amb les millors històries que també s'emetrà al llarg de l'estiu al canal Super3.

15 anys d'una història plena d'èxits

Va ser el setembre del 2006, quan el Roc, la Lila, el Senyor Pla i la resta de la Família van veure la llum tot simbolitzant un canvi d'etapa al Super3. Poc després, el 2009, va néixer el canal Super3, on la família també va tenir un paper important, i va donar pas a un seguit d'anys en què es va omplir l'Anella Olímpica de Montjuïc amb motiu de la Festa dels Súpers i al so d'unes cançons que han esdevingut referents per a súpers d'arreu: "Uh! Oh! No tinc por!", "Connectem", "Arkandú" o "Tots som súpers".

El moment àlgid d'aquesta família televisiva arribava cada any amb motiu de la Festa dels Súpers, que al fil de les seves aventures, va batre tots els rècords d'assistència edició rere edició, amb 420.000 espectadors en un sol cap de setmana com la xifra de més afluència.

A més de les xifres, la Família ha estat un referent de valors i missatges positius. La importància del treball en equip, els bons hàbits o el respecte envers els altres han estat alguns dels temes de les històries i cançons. Marc Parrot, autor i productor de la majoria de temes, recorda que "treballar amb actors que no eren cantants professionals va ser un repte des del principi, però vam saber trobar camins a través de la interpretació dels seus personatges". "La Lila tenia un altre tipus de complexitat", rememora, "perquè n'aprenia tan de pressa que sovint li havia de demanar que no adoptés recursos de cantants més adultes, perquè contradeien el seu paper de nena dins la sèrie".

Ester Vázquez, que va ser la Lila des de ben petita i durant una desena d'anys, assegura que "aquest projecte em va canviar la vida, em va ajudar a vèncer la meva timidesa i a créixer personalment i professionalment". Juntament amb Ferran Vilajosana (Roc) i Neus Ballbé (Pati Pla) i tota la resta es van convertir en referents dels súpers, que seguien les seves històries a la televisió.

Albert Ausellé (Fluski) destaca que "la cara dels nens quan vas vestit de personatge és una cosa que mai oblidaré, com si fossis un rei mag". Berta Errando (Àlex) i Joan Valentí (Pau) eren els pares de la casa i defineixen l'experiència com "una de les coses més meravelloses que ens ha passat a la vida". En els mateixos termes s'expressen les darreres incorporacions, Norma Pujol (Nenúfar)Laia Pardo (Matoll) i Pau Oliver (Dan), que recorda que "vaig assistir com un nen més a la primera Festa dels Súpers de la família l'any 2007 i en vaig acabar formant part en aquesta darrera etapa".

Domènec de Guzman Ciscar (Senyor Pla) i David Marcè (Rick), també conegut pels seus personatges del "Polònia" (Mas, Aznar…), han estat els dos malvats de Catalunya durant tots aquests anys. Els seus actors, descriuen com "una de les coses més impactants era rebre l'esbroncada d'un estadi ple com el de Montjuïc. És una barreja de sensacions que has de saber gestionar".

Una nova ficció per al Super3

Coincidint amb el final de la Família del Super3, la cadena pública ha obert la convocatòria per a la presentació de propostes per al nou projecte de ficció del club infantil. L'empresa de producció audiovisual que resulti seleccionada, haurà de portar a terme un projecte multicanal del Super3 basat en un format i en uns personatges de ficció preestablerts pels responsables de TV3.

Aquest nou projecte serà una de les propostes de la nova etapa del Departament d'Infantils de TV3, liderat per Laia Servera, coneguda per la seva trajectòria al capdavant de l'"InfoK", el multipremiat informatiu infantil del Super3.

ETIQUETES:

Deixa un comentari