La dramàtica situació de TV3 per adquirir noves pel·lícules

A la cadena pública només li queda un any de contracte amb la distribuïdora 'Warner'

L'aparició de noves plataformes que aposten per sèries i pel·lícules doblades al castellà, ha deixat la presència del català, relegada a l'oferta de ficció de TV3. Per això, des d'aquest portal hem volgut conèixer quina és la situació de la cadena pública per adquirir noves produccions. El cap del Departament de ficció de la cadena, Oriol Sala-Patau, adverteix que tenen "enormes problemes".

"Tenim grans dificultats pressupostaries per fer front a les adquisicions de produccions alienes. Tot i així, intentem tancar acords amb majors independents com ara 'E-One' (com la pel·lícula recent emesa, 'Green Book') o 'Diamond Films' (pel·lícula 'After'). Són distribuïdores més petites, però amb films que han guanyat Òscars i que han fet un bon paper a les taquilles. Avui en dia, ens queda un any de producte de la distribuïdora Warner.", explica Sala-Patau.

TV3 també té accés a producte de llibreria a 'Universal' o 'Sony', però no per a produccions d'estrena. "Tenim acords puntuals amb 'MGM' (adquisició de cicles de James Bond) o 'Paramount' (la darrera pel·lícula de 'Missió impossible' o 'Rocketman', pendent d'estrena).", explica el Cap de Ficció de TV3. Pel que fa a les distribuïdores independents catalanes com: 'A contracorriente', 'De A planeta', 'Vertigo' o 'La Aventura', la cadena hi té algun acord puntual.

L'audiència es decanta per les cintes de les televisions espanyoles

Aquest cap de setmana, les pel·lícules emeses a TV3 van tenir una sort desigual. Divendres, 'La Gran Pel·lícula' va quedar en 17è lloc amb un 11,6% de quota, molt per sota de la final de 'Got Talent' a Tele 5 (21,5%). Dissabte, el 'Tarda de cine', va fer un fluix 9,9% de quota i va quedar per sota de les pel·lícules de La 1, Antena 3 i el programa 'Viva la vida' de Tele 5. Diumenge, la situació encara va ser pitjor per a TV3. Les cintes més vistes, van de ser de les televisions espanyoles i el 'Tarda de cine' de TV3, va fer un escàs 8,3% de quota, per sota d'Antena3 (13%) i la cadena líder de la franja, Tele 5, que va fer un 14%.

ETIQUETES:

Deixa un comentari