EITB anuncia la creació d'un "Netflix basc"

EITB

El director general de la cadena pública d'Euskadi, vol que la nova plataforma serveixi per posar en valor el talent i potenciar la llengua

EITB ha anunciat que posarà en marxa durant el 2022 una gran plataforma digital que englobarà tota la producció audiovisual que es generi a Euskadi. Aquest va ser el titular que el director general de EITB, Andoni Aldekoa, va comunicar aquest dimecres, durant la seva compareixença davant del Parlament Basc.

Aquesta plataforma, a la qual Aldekoa s'ha referit com a "aposta estratègica i nova", serà una plataforma OTT. "'Un Netflix basc' que volem desenvolupar per a recopilar i oferir a la societat basca; volem que sigui una finestra internacional, i no només oferir l'oportunitat de consumir producció audiovisual d'EITB, sinó el conjunt de pel·lícules basques, sèries, documentals, espectacles, concerts… que es generen a Euskadi", ha detallat.

Aldekoa ha remarcat que la nova plataforma neix amb l'esperit de llançar i posar en valor el talent. "La gran producció audiovisual basca, la nostra cultura i, per descomptat, la nostra llengua, el basc, són la raó fonamental en la nostra estratègia", ha afegit.

"Considerem que, en el consum audiovisual actual, les plataformes són fonamentals i una referència imparable. És un àmbit en el qual avui el basc a penes té espai; i si el basc no aporta continguts de la mateixa qualitat que la resta de llengües, i si no s'accedeix a aquests continguts amb la mateixa facilitat i usabilitat que amb la resta, serà una pèrdua irreparable per al futur de la nostra llengua", ha apuntat. No serà una plataforma únicament en basca, però entre les seves missions fonamentals estarà la difusió dels continguts en basc.

"Aquesta plataforma serà una oportunitat per a estar presents en els grans subministradors de continguts audiovisuals que hi hagi al mercat, ja que la tendència de les empreses de televisió i continguts per cable és la integració de plataformes", ha destacat Andoni Aldekoa. En la seva opinió, EITB ha de fer un pas endavant i assumir aquest repte, però amb un esperit obert i compartit. "Creiem que el món audiovisual i cultural d'Euskadi pot ser un referent en el món i que mereix ser exhibit. EITB vol ser el motor de tota aquesta producció basca", ha assenyalat.

ETIQUETES:

Deixa un comentari