CLAVEGUERES AL DESCOBERT TV3 s'endinsa en les maniobres de Jorge Fernández Díaz "contra el mal"

'Sense Ficció' (TV3)

El 'Sense Ficció' aconsegueix el testimoni d'una alta funcionària de la seguretat de l'Estat que defineix la missió de l'exministre: "defensar Espanya a tota costa".

TV3 posa el focus sobre Jorge Fernandéz Díaz, ministre de l'Interior del govern espanyol des del desembre del 2011. El dimarts 4 de maig, el programa 'Sense Ficció', emterà "Jorge Fernández Díaz contra el mal", un documental dirigit pel periodista Iu Forn en què analitza a fons les males pràctiques que es van dur a terme al Ministeri de l'Interior espanyol durant el mandat de Jorge Fernández Díaz. Alhora, s'endinsa també en la personalitat i la trajectòria política i humana de l'exministre, de la mà de diverses persones que l'han conegut, l'han patit o l'han investigat

L'etapa de Fernández Díaz, va suposar una renovació radical de la cúpula policial existent fins a aquell moment, i va reunir un cercle de poder format per afiliats i simpatitzants de l'Opus Dei, amb els quals comparteix uns fervents postulats catòlics. Sota el seu comandament, les "clavegueres" del Ministeri de l'Interior, van centrar-se en dos àmbits: l'anomenada 'operació Catalunya' i l'intent de tapar els casos de corrupció que afectaven el PP i que en aquell moment comencen a fer-se públics. La feina de col·laboració entre elements policials i alguns mitjans de comunicació va prendre força.

El documental relatarà el seu mètode per perjudicar l'adversari: la difusió d'informes, reals o no, als mitjans per atacar els adversaris polítics. El documental també explorarà les possibles connexions i coincidències entre les "clavegueres" franceses i espanyoles i la coincidència cronològica de la guerra bruta a Catalunya i l'anomenat cas Kitchen, fetes per un mateix equip d'homes i amb el coneixement directe del ministre. També s'analitzarà la personalitat de l'exministre de l'Interior i les motivacions de la seva política al capdavant del ministeri.

A través de diversos testimonis que l'han conegut bé, de periodistes i d'experts en intel·ligència, el treball periodístic traça el camí polític i humà del personatge i analitza com la seva conversió religiosa li va canviar la manera d'afrontar els seus objectius. Una alta funcionària de la seguretat de l'Estat afirma, des de l'anonimat, que Fernández Díaz "creu que la pàtria reposa en les seves espatlles, que té una missió per complir, que ha de defensar Espanya a tota costa". El Ministeri d'Interior era l'ocasió de la seva vida per dur a terme la missió salvadora a la qual se sent cridat: carregar-se l'independentisme i evitar la ruptura d'Espanya.

"Jorge Fernández Díaz contra el mal" comptarà també amb el testimoni de persones vinculades al Partit Popular (PP) que van tractar l'exministre en diferents etapes, com Manuel Milián Mestre, periodista, exdiputat i fundador del partit que retrata al polític com una persona que "ho sacrifica tot per la política" i que "com a enemic és implacable" i Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional i exdiputada al Parlament. També hi haurà periodistes com Carlos Enrique Bayo, cap d'investigació de Público; Sara González, periodista de Nació Digital i autora del llibre "Per raó d'Estat"; Daniel Arasa, periodista i membre supernumerari de l'Opus Dei, i Eduardo Inda, director d'Ok Diario, entre altres. D'altra banda, la jurista i lingüista francesa Christelle Dauvergne ajudarà a aclarir els lligams entre els serveis secrets francesos i espanyols. 

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias donarà testimoni de com va viure la filtració del fals informe policial on se'l vinculava amb diversos comptes en un banc suísJosep Pujol Ferrusola explicarà les seves reunions amb el comissari Villarejo i amb quin interès es van fer.

ETIQUETES:

Deixa un comentari