DISCURS DE L'ODI Évole entrevista a un dels assaltants a la Blanquerna: "El que abans era un discurs marginal, ara és a tot arreu"

'Lo de Évole'

La Sexta, emetrà aquest diumenge una entrevista a un militar neonazi penedit i un dels responsables de l'atac a la seu de la Generalitat l'any 2013

Nacisme, violència, política, exèrcit… Aquests seran els temes que aquest diumenge, abordarà el programa de Jordi Évole a La Sexta, 'Lo de Évole'. Segons ha anunciat el propi presentador, l'entrevistat serà David, un militar neonazi penedit i un dels qui l'any 2013 va assaltar el Centre Cultural Blanquerna durant la celebració de la Diada de l'any 2013.

Precisament el passat 7 d'abril, es va acabar el termini perquè els 14 condemnats entressin a presó. Durant els més de set anys que fa que va tenir lloc l'assalt, cap d'ells ha entrat en un centre penitenciari gràcies als recursos que han presentat al Suprem i al Constitucional.

En un tall publicat a les xarxes socials pel programa, es pot veure al periodista Jordi Évole conversant amb l'assaltant d'extrema-dreta, on explica quins eren els seus ideals:

"Jo no sé qui sóc. No tinc ni idea de qui sóc. Considerava que no era digne encara de fer- me a Hitler. Veient 'La lista de Schindler', qualsevol escena amb persones empal·lidint, tota persona normal em produïa rialles"

"Nosaltres volíem fer una 'Alba Daurada' a Espanya, per descomptat tot això ho feia d'esquenes a l'exèrcit, com l'assalt a Blanquerna."

"Jo veig amb molta claredat com un discurs que abans era clarament marginal, ara és, fins i tot normal. Veure-ho en bars, al carrer, a la parada de l'autobús."

"He decidit explicar la meva història per què o em torno a posar la pistola a la boca i aquesta vegada si que disparo o intentar rescatar a gent del radicalisme."

"Si arriba un tiu, encara que sigui ridícul dient que a Auschwitz no van matar a 6 milions de persones, t'ho creus."

ETIQUETES:

Deixa un comentari