LÍDER ANARQUISTA TV3, Àpunt i IB3 emetran conjuntament la pel·lícula sobre la primera ministra d'Europa, Frederica Montseny

Frederica Montseny. La dona que parla

El film s'emetrà el dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Després de l'èxit d'audiència que va aconseguir la pel·lícula "La mort de Guillem", les cadenes públiques de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, estrenaran el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el film "Frederica Montseny, la dona que parla". El film narra la història de la líder anarcosindicalista que va acceptar el càrrec de ministra de Sanitat durant la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra a Europa.

Els protagonistes
L'actriu Màrcia Cisteró, amb una trajectòria teatral molt sòlida, s'ha posat a la pell de Frederica Montseny i afirma: "La pel·lícula mostra els dubtes del personatge per acceptar el càrrec de Ministra."
L'altre protagonista del film és Emilio Gutiérrez Caba, en el paper del president Largo Caballero. L'actor explica que "he tornat als meus orígens a partir d'aquesta història". Caba descriu a Largo Caballero com "un dels homes més importants en la hist`pria d'Espanya". El guionista Rafa Russo ha explicat com "les múltiples faccions de l'esquerra en aquella època", han fet difícil explicar "la realitat molt complexa d'aquell moment."

Frederica Montseny i Largo Caballero

Sinopsi
En plena Guerra Civil, la influència de l'anarcosindicalisme porta el govern de la República a incloure ministres anarquistes, d'entre els quals, Frederica Montseny,
una de les dirigents més influents del moviment.
Montseny accepta el càrrec a contracor, perquè no creu en les formes de poder, però ho veu com l'única opció efectiva per evitar l'auge del feixisme. Això la converteix en la primera dona ministra d'Espanya. Però la guerra l'acaba guanyant Franco, i Montseny s'ha d'exiliar a França. Allà s'enfronta a un judici d'extradició en què, si vol guanyar, s'ha de mostrar com a àvida defensora de la República. Ella s'hi nega, ja que es penedeix de la seva decisió d'entrar al govern. Però, si perd el judici, retornarà a l'Espanya franquista, on serà executada. Frederica ha de decidir entre anar en contra de les seves conviccions o conservar la vida.

'Frederica Montseny, la dona que parla' és una producció de Miriam Porté per Distinto Films en coproducció amb TV3 dirigida per Laura Mañá i protagonitzada per Màrcia Cisteró i Emilio Gutiérrez Caba. El repartiment es completa amb Òscar Muñoz, Miquel Gelabert, Ivan Benet, David Bagés, Fran Nortes i Pep Ambròs, entre altres.

ETIQUETES:

Deixa un comentari