CANVIS A RTVE Mònica López a la corda fluixa al capdavant de 'La hora de la 1'

Mònica López a "La Hora de la 1"

Segons ha avançat el 'Versió a Rac1', la cadena pública estaria plantejant una remodelació profunda dels seus espais matinals

Televisió Espanyola prepara canvis importants als matins. Segons ha explicat el periodista Rocco Stenhäusser a Rac1, sembla que Mònica López podria tenir els dies comptats al capdavant del seu programa 'La Hora de la 1'. El motiu serien serien unes audiències que no acaben d'arrancar i que es mouen al voltant del 9% a Espanya (7% a Catalunya).

A tot això, cal sumar-hi diverses polèmiques sorgides al programa. El més destacat va ser el rètol que va aparèixer per anunciar la marxa de la princesa Leonor a estudiar a Gal·les i la comparació que en va fer amb el rei emèrit. "Leonor se va de Espanya, como su abuelo", una referència que va provocar l'expulsió dels responsables. Més endavant una fotografia errònia de Sofía i Leonor com a vacunades, enlloc de Elena i Cristina va generar un nou rebombori.

És cert que l'aposta de RTVE ha estat absoluta per rellançar la seva franja matinal que fa anys que està molt per darrere de Tele 5, Antena 3 i La Sexta. Al costat de López, hi ha Jesús Cintura i el seu 'Las cosas claras' que s'emet a partir de les 12.30h i que tampoc aixeca el vol.

Tot això ha generat 'mala maror' i han estat diversos els rostres de RTVE que han estat crítics amb aquests programes. El darrer exemple ha estat la persecució d'una reportera sobre Mariano Rajoy, durant un passeig de l'expresident per preguntar-li sobre el 'Cas Bárcenas'. El presentador del 'Telediario', Carlos Franganillo ho va qualificar com "absolutament impropi de TVE", mentre que Xavier Fortes, responsable de 'La noche en 24 Horas' va exclamar que "això no és periodisme, sinó una altra cosa".

Serà en les properes setmanes quan s'aniran coneixent els detalls dels possibles canvis de presentadors i continguts per una Televisió Espanyola que, tot i intentar-ho no troba el seu públic.

ETIQUETES:

Deixa un comentari