El primer cas d'assetjament sexual arriba a Netflix amb el 'Cas Nevenka'

Nevenka Fernández (Netflix)

La regidora de Ponferrada trenca el seu silenci 20 anys després de guanyar el judici contra l'alcalde de la localitat

El primer testimoni del 'Me Too a l'estat espanyol que va tenir lloc l'any 2000, amb una denúncia de Nevenka Fernández, regidora de la localitat lleonesa de Ponferrada, arriba a Netflix. La plataforma estrena aquest divendres la minisèrie de 3 capítols sobre la primera denúncia contra un càrrec públic per assetjament sexual. Es tracta d'Ismael Álvarez, el que va ser alcalde del municipi de Lleó fins al 2002 per al Partit Popular i a qui els tribunals van declarar culpable del delicte pel qual va ser acusat.

El documental mostra com Nevenka es va haver d'enfrontar a Álvarez i a la societat masclista de l'època. Tot comença amb la roda de premsa de l'aleshores regidora d'Hisenda, denunciant els fets que va viure després d'haver mantingut una relació sentimental amb l'alcalde.

TRÀILER


ETIQUETES:

Deixa un comentari