Així serà la nova sèrie d'investigació de TV3

Protagonistes de 'Moebius'

'Moebius' gira al voltant d'una investigació amb una professora d'institut com a protagonista

Aquest divendres ha acabat el rodatge de Moebius', la nova coproducció de Veranda TV i TV3 i dirigida per Eduard Cortés. La productora i el director de 'Merlí', es posen al capdavant de la sèrie que tindrà 10 episodis de 45 minuts, encara sense data d'estrena. Caldes de Montbui s'ha convertit durant un mes i mig en La Farga, el poble on se situa l'acció.

'Moebius' és un thriller d'investigació que no inclou policies. Gira al voltant d'un cas que afecta un alumne de l'institut de La Farga, un poblet aparentment tranquil de la Catalunya interior. La Mamen, la nova professora de matemàtiques, comença una investigació pel seu compte que farà que alguns secrets llargament enterrats al poble surtin a la llum.

"La història de 'Moebius' és la d'una professora que no està d'acord amb la versió oficial d'un fet. Aprofitant aquest argument també es farà una exploració de molts aspectes i reflexions paral·leles sobre la societat", explica Eduard Cortés. "Té aspectes gramaticals del que seria un thriller, pel que fa a girs o tensió, però és un recorregut que permet reflexionar sobre temes com la mort, l'amistat o la crueltat…"

'Moebius', que se situa en un ambient rural, també explica el funcionament d'una comunitat on, de vegades, darrere de la part amable de la gent s'hi amaga una part més perversa.

"El títol de 'Moebius' perquè és un element que lliga amb les matemàtiques, però també és una metàfora. La cinta de Moebius és un element de dues cares que, amb un gir de 180 graus, s'acaba convertint en un d'una sola cara. O sigui, aspectes que són oposats com la llum o la foscor acaben formant part d'un mateix recorregut. El que vol dir és que és molt fàcil passar de la llum a la foscor, que és el que passa amb els personatges i l'evolució de la sèrie", explica Cortés.

El repartiment l'encapçala, com a protagonista, Aida Oset, juntament amb Andrew Tarbet, Bea Segura, Lluís Marco, Roger Casamajor, Lluís Villanueva i Victòria Pagès, entre d'altres.

Aida Oset interpretarà a la professora de matemàtiques. "Hi ha un incident amb un alumne i la Mamen no s'acaba de creure la versió oficial dels fets." La Leire i el Nacho, companys de l'Àlex, l'alumne afectat, l'ajudaran a lligar tots els fils, però la Mamen es trobarà opacitat i pocs aliats, però tot i això no es rendirà pas.

Mentre la Mamen s'ho qüestiona tot, altres prefereixen no remoure el tema. Un d'aquests personatges és la Marina, la professora de llengua catalana interpretada per Bea Segura: "El meu personatge forma part dels que no es volen afrontar a la realitat i prefereixen no qüestionar-se res". Segura aposta fort per la sèrie: "És un producte de gran nivell fet per la televisió pública que pot arribar a plataformes, com ja ha passat amb altres sèries. TV3 sempre ha estat un referent en la ficció i "Moebius", en aquest sentit, és un exemple més".

La sèrie també tractarà temes com el "bullying", les relacions entre adolescents i el món dels instituts.

ETIQUETES:

Deixa un comentari