TV3 roda la pel·lícula "Berenàveu a les fosques" de Benet i Jornet

Imatge del rodatge (CCMA)

L'obra se centra en un grup de set personatges de classe obrera, que viuen a Barcelona i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim i de la vida

Des del l'11 de gener i durant tres setmanes s'ha estat rodant la pel·lícula per a televisió, coproducció de TV3, "Berenàveu a les fosques", adaptació audiovisual de l'obra de teatre homònima de Josep Maria Benet i Jornet. El dramaturg va morir el passat mes d'abril i entre les seves obres destaquen sèries d'èxit com 'Poblenou', 'Nissaga de Poder' o 'El cor de la ciutat'.

L'argument s'organitza en dues línies de temps i se centra en un grup de set personatges de classe obrera, que viuen a Barcelona i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim i de la vida.

"És una obra maca en què els personatges diuen una cosa, però l'important és el que senten i el seu desig d'aconseguir alguna cosa que no estan aconseguint", explica Miquel Fernández.

"Es retrata els 50 en contrast amb els 70, punt de partida de la història i des d'on viatgen cap als records d'aquesta altra època," explica Pablo Derqui. "Els 50 venen després d'una guerra amb una pobresa important i una tensió soterrada que acabarà aflorant."

Les ànsies de llibertat, l'amor i les traïcions afectaran, d'una manera o altra, uns personatges que l'únic que busquen és sobreviure en temps difícils.

Imatge del rodatge

Dirigida per Sílvia Quer, protagonitzada per Pablo Derqui, Bea Segura, Abril Álvarez, Iria del Río, Miquel Fernández i Laura Conejero, i amb la col·laboració de Ferran Rañé i Georgina Amorós.

El rodatge ha durat tres setmanes i s'ha desenvolupat en un edifici de l'Eixample que ja estat protagonista de moltes pel·lícules, potser la més recordada [Rec]. "Berenàveu a les fosques" és una producció de NewCo Audiovisual en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura – ICEC.

ETIQUETES:

Deixa un comentari