Així podria millorar el programa 'Nexes' per mantenir enganxada a l'audiència

Jordi Basté i Mònica Terribas a "Nexes"

Problemes de so, falta de ritme i un plató massa gran i fred punts a millorar de l'espai

Redacció

Aquest dimecres va estrenar-se per fi, 'Nexes', el nou programa sobre la vida en què 100 persones s'obren a les preguntes de Jordi Basté i Mònica Terribas a TV3. L'audiència va fer costat al nou format i va liderar la nit amb 345.000 espectadors i un 16,1% de share.

El primer episodi del "talk show" va estar dedicat al verb: compartir. Punt a partir del qual Basté i Terribas van llançar unes preguntes determinades als participants.

La sinceritat i els casos impactants d'alguns participants

Entre les persones voluntàries que decideixen participar, el programa fa una petita prèvia i agafa alguns casos que considera rellevants, per preparar una entrevista en un set diferenciat. Però és durant l'emissió, quan descobrim els casos més sorprenents com el d'en Marc, un noi a qui un donant de sang li va salvar la vida, després de patir un greu accident a la muntanya. També va ser impactant la història de l'Andrés, un atracador de bancs que havia estat empresonat a mitjans dels 90, al Centre penitenciari de Brians. Una nit del 1997 es va provocar una sobredosi de la qual, per molt poc, gràcies a la intervenció del company amb qui compartia cel·la, se'n va poder sortir.

Un plató fred i confús

El plató immens, més de 2.500 m2 a la Fira de Barcelona, transmet una sensació de fredor. El disseny del terra en forma de rusc per a que els 100 participants es moguin en funció de les seves respostes, genera confusió. No indicar què significa cada color, ni veure un gràfic amb els resultats de les respostes, fan que no s'entenguin els moviments dels 100 voluntaris. Haver de veure el moviment constant acaba fent-se repetitiu i innecessari per a l'espectador.

Plató del programa en forma de rusc

Ritme lent , so millorable i fals directe

El programa gravat en fals directe unes hores abans de la seva emissió, no aconsegueix aprofundir en els casos que es descobreixen interessants. Com que els presentadors desconeixen què respondran la majoria dels convidats, han d'improvitzar i sovint es trenca el ritme si els participants no donen el joc esperat. Un altre dels hadicaps de l'espai, és que només van microfonats els presentadors i el so dels participants no sempre es sentia correctament.

Caldrà estar atents a la propera setmana per veure com evoluciona el programa, però celebrem que TV3 aposti per fomats nous i atrevits.

ETIQUETES:

Deixa un comentari