State of the Union

Títol original: State of the Union

Any: 2019

País: Regne Unit

Creador: Nick Hornby

Temporades: 2

Plataforma: ,

Català: Subtítols

 State of the Union (2019) on IMDb

De què va:

En cada temporada s’explica una història diferent que involucra a una parella que es troben en una crisi. Una parella que es troba en plena crisi en la seva relació acaba anant a teràpia. La sèrie no mostra les sessions amb la psicòloga, que pertanyen al seu àmbit privat. En comptes d’això, mostra la trobada de la parella. A la primera parada és una parella que es troba en un pub just abans de la seva sessió de teràpia de parella. A la segona és en un cafè. Se segueix la seva història en aquestes trobades breus.

Idònia si:

La vostra relació passa per una crisi i voleu trobar una manera de solucionar-ho. Les parelles protagonistes de State of the Union no passen pel seu millor moment, però s'esforcen per trobar un punt d'entesa per evitar la ruptura.

Interessant:

El format col·loca l'espectador com algú que és al mateix pub i tafaneja què passa a la taula del costat. Alguna vegada us ha cridat l'atenció una parella que discutia en un restaurant o un bar i heu especulat amb què deuria passar a la seva relació? Aquesta sèrie va d'aquesta temptació de fer el tafaner perquè l'espectador assisteixi a aquests encontres curts i, poc a poc, vagi unint les peces del trencaclosques de la seva història i com és que la seva relació necessita teràpia.

La clau:

Tota la trama es desenvolupa en un únic escenari i es basa en diàlegs, molt ben escrits. Són episodis molt curts en què la relació de la parella protagonista es va descobrint a partir de la conversa.

Qui l'escriu:

Nick Hornby, escriptor conegut per novel·les com Alta Fidelitat, Un nen gran o Una educació, totes tres adaptades al cinema (en el cas d'Alta Fidelitat, també té una sèrie, estrenada l'any passat) i totes dues amb relacions de parella al centre. També és autor de Fiebre en las gradas i altres novel·les, assaigs i relats curts.

Us sonarà:

Chris O'Dowd, interpreta a l'home de la parella i és ben conegut per als aficionats a les sèries, sobretot per haver estat un dels protagonista de The IT Crowd, però també per sèries com Moone Boy o Get Shorty, i també pel seu paper a Girs. A ella l'interpreta Rosamund Pike, coneguda sobretot pel seu treball al cinema, en films com Gone Girl, per la que va ser nominada als Oscar, o la recent I Care A Lot, per la que va ser guardonada amb un Globus d'Or. Pel seu paper a State of the Union va guanyar un Emmy a la millor actriu de Short Form l'any 2019.

A la segona temporada, que s'ha estrenat coincidint amb la celebració del Sant Valentí, té al capdavant a dos veterans com Brendan Gleeson, que haureu vist fa poc a Mr. Mercedes, i Patricia Clarkson, vista recentment a Sharp Objects.

Doneu-li una oportunitat:

Si us agraden les sèries que parlen de la parella des d'una perspectiva realista, hereva del clàssic Escenes d'un matrimoni

S'assembla a:

L'aproximació psicològica a les relacions basada en la conversa i la tria d'un únic escenari fa pensar en In Treatment. També té similituds amb Tell Me You Love Me, que tenia una parella en una situació semblant.

On:

   

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari