It's a Sin

Títol original: It's a Sin

Any: 2021

País: Regne Unit

Creador: Russell T. Davies

Temporades: Minisèrie de 5 episodis

Plataforma:

 It's a Sin
(2021) on IMDb

De què va:

És la història d’un grup d’amics homosexuals al Londres dels anys 80, sobre com es van trobar i van construir un espai on tots podien ser ells mateixos en el context de l’arribada de la pandèmia de la sida.

El punt fort:

Els protagonistes, interpretats per un grup d'actors joves, se't fiquen ràpidament a la butxaca. Te'ls estimes des del primer minut.

Qui l'escriu:

Russell T. Davies, guionista amb una trajectòria llarga conegut sobretot per ser el creador de Queer As Folk, sèrie pionera que va obrir el camí a moltes altres sèries protagonitzades per personatges homosexuals.

Interessant:

La minisèrie té molts elements autobiogràfics. Russell T. Davies va viure una experiència similar als anys 80 i va perdre molts amics durant la pandèmia de la sida. Ha explicat que amb la sèrie vol homenatjar-los. A ells i a tantes i tantes persones anònimes com ells. És per això que, malgrat els moments durs, la sèrie no se centra en la mort, sinó en reflectir l'alegria de viure dels seus personatges i celebrar l'esperit de llibertat que van viure en aquells anys.

El títol:

Fa referència a la cançó homònima dels Pet Shop Boys. La banda sonora és un dels encerts de la minisèrie, amb temes de Joy Division, Blondie o R.E.M.

Us sonarà:

L'actriu Lydia West, que segurament teniu present pel seu paper a la minisèrie Years and Years, del mateix Russell T. Davies. Aquí fa una interpretació magnífica. Al repartiment hi ha altres noms coneguts, en un paper més secundari, com ara Neil Patrick Harris, Keeley Hawes o Stephen Fry.

Als Emmy:

Malgrat que It's a Sin va ser una de les minisèries més recomanades a principis d'any, no va obtenir cap nominació als Emmy del 2021. Sembla que aquesta història sobre la tragèdia de la SIDA als anys 80, feta amb una sensibilitat extraordinària i que buscava homenatjar les vides perdudes i alhora cridar l'atenció sobre una pandèmia que encara continua no ha emocionat als votants dels Emmy

Per què l'havien de premiar?

Per la manera com la sèrie encara un tema tràgic des de la vitalitat, visibilitzant per sobre de tot com de feliços i plens de vida van aconseguir sentir-se uns personatges que aconsegueixen construir la seva pròpia família lluny de casa. I pel treball del repartiment, que aconsegueix transmetre aquest sentiment.

Si ja l'heu vist:

Podeu mirar-ne d'altres de la mateixa temàtica, com Pose (HBO), Looking (HBO) o el clàssic Angels in America (HBO). I del mateix creador teniu Queer As Folk (Filmin), Cucumber (Filmin), Banana (Filmin), A Very English Scandal (Amazon) o Years and Years (HBO). També podeu donar un cop d'ull a la sèrie documental Visible (Apple TV+) sobre l'evolució de la representació del col·lectiu LGBTQ a la televisió.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

17/03 Enjambre

Una noia obsessionada amb una cantant fictícia d'èxit mundial (i que pot recordar a Beyoncé) decideix formar part del seu grup de fans

17/03 Un futuro desafiante

És una sèrie ambientada en un futur on el canvi climàtic ha canviat el món on vivim. En cada episodi hi ha un salt en el temps on els efectes augmenten

15/03 Accused

Remake nord-americà de la sèrie britànica que en cada episodi presenta un personatge que és a punt d'anar a judici

Todos quieren a Daisy Jones

Sèrie que explica la història d'un grup de rock fictici als anys 70. Des de la seva formació fins a l'èxit, sent una de les bandes més famoses del món