Pachinko

Títol original: Pachinko

Any: 2022

País: Estats Units

Creador: Soo Hugh, Min Jin Lee

Temporades: 1

Protagonistes: ,

Gènere:

Plataforma:

 Pachinko (2022) on IMDb

De què va:

És la història d’una família a través de diferents generacions, movent-se en diferents èpoques (del 1910 al 1989), en diferents escenaris (Corea, Estats Units i Japó) i amb un personatge, Sunja, com a eix del relat. Malgrat els períodes diferents, els personatges s’enfronten a problemes similars, relacionats amb la identitat, els prejudicis, la classe social i el racisme.

La clau:

La idea de la sèrie sobre el destí dels individus que són com boles de pachinko, propulsades en el context històric, social i polític que els ha tocat viure i que té un paper molt important, juntament amb l'atzar, en el camí de cada personatge. La idea prové de la novel·la que adapta la sèrie, escrita per Min Jin Lee.

Els actors:

Compta amb noms sud-coreans molt coneguts i de generacions diferents, com l'anciana Youn Yuh-jung (guanyadora de l'Oscar pel seu paper a "Minari") o la jove estrella de l'entreteniment sud-coreà Lee Min-ho (Boys Over Flowers).

Dona-li una oportunitat si:

T'agraden les sèries històriques que prenen a una família com a protagonistes per explicar el pas del temps en un lloc concret o bé si tens ganes de veure una sèrie que trenca amb tots els tòpics de la ficció sud-coreana.

Per què ha passat desapercebuda:

La crítica i els mitjans n'han parlat molt, però el fet de ser una sèrie sud-coreana que no té la violència com a atractiu i d'estrenar-se en una plataforma encara minoritària com Apple TV+ ha fet que no l'hagi vist gaire gent.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

29/09 Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents

27/09 Encuentros

Durant 50 anys, els albiraments d'ovnis han crescut exponencialment, fins al punt que ja s'ha tornat un debat molt viu entre els governs