Perdidos (Lost)

Títol original: Lost

Any: 2004-2010

País: Estats Units

Creador: J.J. Abrams, Damon Lindelof, Jeffrey Lieber, Carlton Cuse

Temporades: 6

Plataforma:

 Perdidos (2004) on IMDb

De què va:

Un avió s’estavella en una illa deserta i, no només no els va a rescatar ningú, sinó que a més a l’illa en qüestió sembla que hi ha un monstre que va matant gent, unes veus esgarrifoses que se senten per la jungla, una dona francesa que parla d’una maledicció terrible i tot de misteris que no hi ha manera de resoldre. Només en Hurley és capaç, en aquesta circumstància, de posar-hi optimisme. En comptes de caure en la desesperació, el personatge intenta posar de bon humor al grup i ser la persona que, al final del dia, aconsegueix arrencar-te un somriure.

Escena que el defineix:

Troba una bossa amb pals de golf entre els equipatges dels morts de l'accident i decideix construir un camp de golf en una zona de l'illa per passar una estona jugant i així aixecar l'ànim de la resta de supervivents.

La frase:

"Mira, el que dic és que si estem aquí atrapats, no n'hi haurà prou amb sobreviure. Necessitem algun tipus d'alleugeriment. Necessitem alguna cosa amb la que ens puguem divertir. Sí, divertir. Si no, ens tornarem bojos esperant la següent cosa dolenta que ens ha de passar".

Bagatge:

L'optimisme d'en Hurley no és superficial, sinó que és una reacció a diferents adversitats que ha hagut d'afrontar durant la vida. Durant la sèrie s'explica que ha patit molt pel seu sobrepès, pel qual es va arribar a sentir molt culpable. Va acabar patint depressió i ingressat en una clínica. També té un pare absent que torna a la seva vida per interès i no dubta a manipular-lo, convertint-se en una decepció molt important per ell.

La cançó:

Al tercer episodi escolta la canço Wash Away de Joe Purdy.

L'actor:

Jorge García. Els creadors de Lost el van descobrir l'any 2004 en un episodi de Curb Your Enthusiasm on interpretava a un traficant de marihuana. Els va agradar tant que van fer el personatge de Hurley per ell. De fet, Lost ja havia començat el procés de càsting. El personatge va convertir-se en un dels preferits dels fans. Posterioment, Jorge García va ser un dels protagonistes de la sèrie Alcatraz, que només va durar una temporada. També ha aparegut a sèries com How I Met Your Mother i Hawaii 5-0.

L'episodi de Nadal:

Quarta temporada, cinquè episodi. Això potser no us diu res, però si citem "The Constant", aleshores segur que us dibuixa el somriure. El ja mític episodi en què Desmond, atrapat en una paradoxa temporal, acaba complint la vella promesa de trucar la seva estimada Penny la nit de Nadal del 1996.

Una autèntica filigrana narrativa permet crear suspens en el marc general de la trama i, a la vegada, construir un episodi que funciona autònomament com a aventura íntima de Desmond. El moment de la trucada és tan meravellós que és impossible reprimir les llàgrimes.   

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari