Happy Valley

Títol original: Happy Valley

Any: 2014-2023

País: Regne Unit

Creador: Sally Wainwright

Temporades: 3

Plataforma:

 Happy Valley (2014) on IMDb

De què va:

Explica la història de la Catherine Cawood, una agent de policia que fa la seva feina al mateix temps que intenta a assumir el suïcidi de la seva filla i cuida del seu net, que és el producte d’una violació. A la tercera temporada i última de la sèrie, ja pensa en retirar-se, però el pare del seu net amenaça en tornar a la seva vida.

La clau:

És una sèrie que combina l'estil cru habitual en les sèries policíaques britàniques amb una dosi de costumisme que fa que sigui encara més propera. La Catherine podria ser algú que podríem conèixer perfectament. La sèrie aprofita aquesta familiaritat per fer-ho passa realment malament amb les trames policials.

La interpretació de Sarah Lancashire i la manera com la sèrie el patiment de la protagonista amb el cas. Això ha fet que quan es va estrenar Mare of Easttown, amb Kate Winslet al capdavant, molta gent assenyalés les similituds entre les dues.

La creadora:

Sally Wainwright és una guionista que es va forjar treballant en culebrots dels quals ha retingut l'habilitat de retratar un dia a dia familiar. Les seves protagonistes acostumen a ser dones i li agrada treballar amb les mateixes actrius. Amb Sarah Lancashire va treballar per primer cop a al culebrot Coronation Street i després va repetir amb ella a Last Tango in Halifax i Happy Valley. L'actriu amb la que més ha treballat ha estat Suranne Jones, que apareix en tres de les seves sèries: Unforgiven, Scott & Baley i Gentleman Jack, que és l'última sèrie de la guionista.

L'actriu:

Sarah Lancashire és una actriu molt coneguda entre els britànics pel seu paper a Coronation Street. Un dels seus primers treballs en drames va ser Clocking Off, de Paul Abbott, però el punt d'inflexió en la seva carrera han estat els papers que ha fet a les sèries de Sally Wainwright, sobretot Happy Valley, que ha tingut un èxit internacional més gran que Last Tango in Halifax. La seva última sèrie com a protagonista ha estat Julia, a HBO Max, on interpreta la xef Julia Child.

L'ambient:

Lluny de les grans ciutats on sovint s'ambienten les sèries policíaques, Happy Valley està ambientada en una zona anomenada Upper Calder Valley (de fet, el nom de Happy Valley és el sobrenom que rep la zona per part de la policia a causa del problema amb les drogues de la zona) a West Yorkshire, al nord d'Anglaterra.

El tema:

El principal nèmesi de la protagonista és l'home que va violar la seva filla, i l'amenaça principal sovint se centra en ell. Però és el personatge més destacat d'un tema recurrent a la sèrie que és la violència perpetrada per homes i que sovint també es troba en altres trames, tant les policials com les de la vida personal del personatge.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. María

    Toni es buenísima! Pena qué no tenga más temporadas o Yo no las encontré!!

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

05/10 Prisa por vivir

Mia té 17 anys i tot just acaba de sortir de l'hospital després d'una llarga estada per refer-se d'una anorèxia. Però el retorn al dia a dia no serà fàcil

Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món