Fringe (Al límite)

Títol original: Fringe

Any: 2008-2013

País: Estats Units

Creador: J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orc

Temporades: 5 temporades

Plataforma:

 Fringe (Al límite) (2008) on IMDb

De què va:

HBO Max ha incorporat sencera (un total de 5 temporades) la sèrie de ciència-ficció creada per J.J. Abrams, Alex Kurtzman i Roberto Orci sobre un departament de l’FBI dedicat a la investigació de fenòmens inexplicables i que estan vinculats a la ciència marginal. La història comença quan una agent busca l’ajuda d’un científic. Per aconseguir la seva col·laboració convenç al fill del científic, perquè també formi part del seu equip. Comença amb casos episòdics i poc a poc es va serialitzant.

Dona-li una oportunitat si:

En el seu moment te la vas perdre i t'agraden sèries que plantegen misteris complexos que atrapen.

El punt fort:

Com aprofita la teoria dels universos paral·lels per anar donant a la sèrie una complexitat que va escalant a mesura que avancen les temporades i que, al seu torn, també serveix per explorar a fons els tres protagonistes i les seves relacions.

Els actors:

Anna Torv interpreta a l'aparent protagonista a l'inici de la sèrie. És el paper més popular de l'actriu australiana, a la que també haureu vist a Mistresses, Mindhunter o The Secret City, i a la que retrobarem a la sèrie de The Last of Us. El científic brillant de l'equip està interpretat per John Noble, al que segurament tindreu present per haver estat Denethor a l'últim film d'El Senyor dels Anells o per sèries com Elementary o Star Trek: Prodigy. El fill del científic està interpretat per Joshua Jackson, al que podeu recordar pel seu paper a Dawson's Creek o, més recentment, per The Affair o Dr. Death. Tots tres estan a l'alçada del repte que proposa la sèrie, que a mesura que avança exigeix més del talent d'uns actors que comprenen molt bé els seus personatges.

Episodis imprescindibles:

Si us fa mandra veure tota la sèrie, sobretot tenint en compte que hi ha molts episodis auto-conclusius, o bé si no la voleu tornar a veure sencera però sí recordar els millors moments, us recomanem aquests cinc episodis fonamentals:

  • There's More Than One of Everything (Temporada 1, episodi 20)
  • Peter (Temporada 2, episodi 16)
  • White Tulip (Temporada 2, episodi 18)
  • Entrada (Temporada 3, episodi 8)
  • The Day We Died (Temporada 3, episodi 22)

El final:

Contràriament al que passa en moltes sèries que tenen un misteri al centre, Fringe va tenir un molt bon final i va aconseguir deixar un molt bon record a l'audiència malgrat que a l'última temporada havia estat més fluixa que les anteriors.

Us agradarà si:

Us agraden sèries com Lost, Expedient X, Counterpart o Dark.

On:

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

05/10 Prisa por vivir

Mia té 17 anys i tot just acaba de sortir de l'hospital després d'una llarga estada per refer-se d'una anorèxia. Però el retorn al dia a dia no serà fàcil

Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món