Exterior Noche

Títol original: Esterno notte

Any: 2022

País: Itàlia

Creador: Marco Bellocchio

Temporades: 1

Plataforma:

Català: Subtítols

Esterno notte (2022) on IMDb

De què va:

Es tracta d’una minisèrie que recrea el segrest del polític italià Aldo Moro, l’any 1978. Aleshores era el president del Partit Demòcrata Cristià i, en aquella dècada convulsa, en què el comunisme tenia una forta presència al carrer i l’animadversió de la resta de partits, proposa formar una coalició amb el Partit Comunista.

La clau:

La minisèrie fa un homenatge a Aldo Moro i al seu perfil polític que busca l'entesa. El personatge manté un discurs basat en el diàleg que contrasta amb els discursos irats dels altres partits polítics i la violència d'alguns grups comunistes.

L'actor:

Fabrizio Gifuni interpreta Aldo Moro i aconsegueix fer-lo un personatge molt proper i entranyable sobreto ta través de les escenes de la seva vida privada. L'actor ja havia interpretat a Aldo Moro a la pel·lícula "Piazza Fontana". Recentment ha fitxat per la 4a temporada de "L'amiga genial", on interpretarà a Nino Sarratore.

El director:

Marco Bellocchio, que ja havia fet una pel·lícula sobre Aldo Moro titulada "Bona dia, nit", i que també està disponible a la mateixa plataforma.

Dona-li una oportunitat si:

Si t'interessen les sèries on la política es creua amb la violència i les reconstruccions històriques explicades des de diferents punts de vista.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari