Exit

Títol original: Exit

Any: 2019

País: Noruega

Creador: Øystein Karlsen

Temporades: 2

Plataforma:

Català: Subtítols

 Exit (2019) on IMDb

De què va:

Sobre quatre amics empresaris que tenen en comú els milions de beneficis que guanyen cada any i la insatisfacció que, en el fons, els produeix la seva pròpia vida. Intentant buscar alguna cosa que els tregui de l’avorriment, paguen amb diners qualsevol tipus de desig que els passi pel cap, que sovint deriva en situacions amorals, repugnants i execrables. Drogues, alcohol i violència són els tres elements bàsics del seu entreteniment, sovint barrejades entre si. El seu caràcter narcisista no decreix en absolut amb cada nou excés. Més aviat es retroalimenten sense que hi hagi aturador.

La clau:

La sèrie no es talla gens ni mica en mostrar la cara més execrable i repugnant dels personatges, que són uns narcisistes que no tenen cap mena d'empatia cap als altres. Per ells, absolutament tot es pot comprar i en poden disposar com vulguin.

Basada en:

Els creadors d'aquesta sèrie noruega es van basar en entrevistes i testimonis a empresaris reals, que han confessat com és la seva vida més enllà de les aparences que mantenen de cara a la galeria i que ha tingut un gran impacte a Noruega.

El creador:

Øystein Karlsen és un guionista noruec, conegut per haver estat un dels co-creadors de la sèrie Dag, sobre un terapeuta que no té cap mena de fe en la humanitat. Viu aïllat i creu que tothom hauria de viure així. Aquesta sèrie va ser la primera sèrie noruega que es va vendre als Estats Units per fer-se'n un remake.

Us sonarà:

L'actor Jon Øigarden, que interpreta a un dels protagonistes, va formar part també de la sèrie noruega Mammon i també apareix a Lilyhammer.

La relació amb Succession:

Com els protagonistes d'Exit, els personatges de Succession també viuen una vida plena d'excessos (no tan extrems, això sí) i tenen una empatia nul·la cap a la resta del món que no viu en la seva bombolla de privilegi.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Comentaris ( 2 )

  1. Elisabeth Aguilar Erni

    La temporada 2 d' Exit diu que té 8 capituls i només hai ha 6 a filmin. M' ho pots aclarir?

    1. Marc Larroya

      La primera temporada en té 8 i la segona 6.

Deixa un comentari