El juego del calamar

Títol original: Squid Game

Any: 2021

País: Corea del Sud

Creador: Hwang Dong-hyuk

Temporades: 1 temporada

Plataforma:

 El juego del calamar (2021) on IMDb

De què va:

Una sèrie de persones que estan greument endeutades accepten participar en un joc mortal on si guanyen rebran una gran quantitat de diners. La dinàmica consisteix en variacions sàdiques de jocs infantils. Al mateix temps, anem descobrint qui hi ha darrera d’aquest joc i com funciona aquesta organització per dins.

Per què ha estat una sorpresa?

Sent una sèrie sud-coreana, que normalment tenen un seguiment minoritari, s'ha convertit en la sèrie més vista de la història de Netflix.

La repercussió:

A més de les xifres de rècord a Netflix, ha provocat alarma als mitjans quan s'ha sabut que alguns nens havien vist la sèrie, dirigida a adults.

Dona-li una oportunitat si:

Vols saber perquè en parla tothom i no tens al·lèrgia a la violència gratuïta ni a les interpretacions exagerades dels actors coreans.

El punt fort:

La capacitat per impactar l'espectador, sobretot als jocs, on es produeixen situacions de vida o mort, moltes de les quals són molt retorçades.

Un estil propi:

La idea del joc mortal no és nova, però la sèrie presenta un estil propi sobretot en la seva proposta visual, on destaquen els colors vius i elements que provoquen estranyesa que contrasten amb la bellesa amb què estan disposats. La banda sonora, que combina composicions inquietants amb música clàssica i cançons infantils contribueix a aquesta identitat, juntament amb les màscares i els uniformes.

El creador:

Hwang Dong-huyk. És la seva primera sèrie. Prèviament havia escrit i dirigit curtmetratges i pel·lícules com The Fortress o Silenced. L'èxit de la sèrie l'ha agafat per sorpresa i ja està preparant una segona temporada.

Interessant:

El tema de fons de la sèrie és com el capitalisme esclafa les persones sense pietat, fins al punt que aquests personatges prefereixen jugar-se la vida en aquest joc macabre per poder sortir de la situació d'endeutament en què es troben.

Viral:

La clau de l'èxit és la capacitat de la sèrie per crear escenes impactant que fan que els espectadors vulguin compartir amb altres espectadors ("mira aquesta sèrie, ja veuràs"). Això ha genera un boca-orella que, en temps de viralitat, ha convertit aquesta sèrie sud-coreana en un dels èxit més grans de la història de Netflix.

En contra:

La sèrie es desinfla quan no hi ha jocs, allargant trames personals dels jugadors innecessàriament. També hi ha moments inversemblants, però que es personen en una sèrie amb una premissa tan poc realista com aquesta. El que ja no és tan perdonable és que les morts són poc creatives per una sèrie d'aquest estil.

Us agradarà si:

La gaudireu si és el primer cop que veieu una sèrie d'aquest estil. Si ja havíeu vist altres històries semblants, com ara la pel·lícula Battle Royale, que és una de les influències de la sèrie, o la sèrie Alice in Bordeland, no us impactarà tant.

On:

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari