Después del huracán

Títol original: Five Days at Memorial

Any: 2022

País: Estats Units

Creador: Carlton Cuse, John Ridley

Temporades: 1

Protagonistes: ,

Plataforma:

 Después del huracán (2022) on IMDb

De què va:

Explica el que es va viure en un centre hospitalari que va estar aïllat durant cinc dies a causa de l’huracà Katrina, l’any 2005. Un cop va passar l’huracà es va trobar una sala amb 45 persones mortes i la sèrie explora com es va acabar produint aquesta situació, quines decisions es van prendre i a qui se’n pot responsabilitzar.

La clau:

La voluntat de denúncia de la minisèrie, que des del primer moment assenyala les decisions qüestionables que es van prendre durant l'huracà però també abans, amb un seguit de negligències flagrants i l'absència d'un pla per aquestes situacions.

L'estructura:

Cada episodi està dedicat a un dia dels fets, de manera que l'espectador té la sensació que està vivint el que van viure els personatges. Els efectes visuals i l'ús d'imatges d'arxiu també creen la impressió de ser a l'hospital durant l'huracà.

Les protagonistes:

Vera Farmiga i Cherry Jones interpreten a dos personatges clau, cadascun situada en un dels dos hospitals que conformen el centre hospitalari (el primer és un hospital convencional, el segon un hospital per pacients de llarga durada). La primera és ben coneguda al món de les sèries per Bates Motel o When They See Us. A la segona la tindreu present per sèries com 24 o American Crime.

Els creadors:

Carlton Cuse, un dels guionistes i showrunners de Lost i també creador de sèries com Bates Motel o Locke & Key, ha desenvolupat la minisèrie en col·laboració amb John Ridley, creador de l'antologia American Crime.

Es basa en:

La minisèrie pren com a referència el llibre Five Days at Memorial: Life and Death in a Storm-Ravaged Hospital, de Sherry Fink.

Us agradarà si:

Si us interessen les sèries sobre fets reals que denuncien negligències, com Dopesick. O bé si en el seu dia vau mirar Treme i voleu tornar al mateix escenari, amb un esperit de denuncia similar de la situació però amb un gènere diferent.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari