Babylon Berlin

Títol original: Babylon Berlin

Any: 2017

País: Alemanya

Creador: Tom Tykwer, Achim von Borries, Henk Handloegten

Temporades: 4

Protagonistes: ,

Plataforma: ,

Català: Àudio (TV3), Subtítols (Movistar+)

 Babylon Berlin (2017) on IMDb

De què va:

Al Berlín de la República de Weimar seguim un detectiu recent traslladat a la ciutat, on ha de fer tàndem amb un altre detectiu més veterà per investigar una organització criminal. Al mateix temps, seguim una secretària a la policia que aspira a ser detectiu. Tot plegat, amb l’amenaça de fons del futur alçament del nazisme.

Interessant:

La sèrie és una adaptació de les novel·les escrites per Volker Kutscher i és l'hereva, en esperit, i també pel període històric en què s'ambienta, d'una de les grans fites de la ficció televisiva alemanya: la minisèrie Berlin Alexanderplatz de Rainer Werner Fassbinder, que també estava basada en una novel·la, d'Alfred Döblin.

El lloc:

El Berlín de la República de Weimar és una ciutat poc retratada a les sèries. Una ciutat hedonista, bruta, políticament inestable i empobrida a causa de la inflació, on s'hi barregen artistes bohemis, ballarines de cabaret, anarquistes i paramilitars. Una olla a pressió a punt d'esclatar que ha estat recreat en un estudi. És una de les sèries europees més cares de la història, amb 40 milions d'euros invertits per ARD i Sky.

Us sonaran:

L'actor Volker Bruch, que interpreta al protagonista i que segurament hagis vist a la minisèrie Hijos del Tercer Reich, que fa uns anys va ser tot un fenomen a Alemanya. També és possible que tinguis present a l'actriu Liv Lisa Fries pel paper que va fer a Counterpart, que també estava ambientada a Berlín.

Altres temporades:

S'estrena la quarta temporada d'aquesta sèrie alemanya que segueix al detectiu Gereon Rath, entre d'altres personatges que habiten el Berlín de la República de Weimar. Els nous episodis comencen al 1931 i tenen com a teló de fons la recessió i la tensió política, incloent disputes dins del Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys. Una missió farà que Gereon s'apropi perillosament als nazis.

On:

   

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

29/09 Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents

27/09 Encuentros

Durant 50 anys, els albiraments d'ovnis han crescut exponencialment, fins al punt que ja s'ha tornat un debat molt viu entre els governs