A dos metros bajo tierra

Títol original: Six Feet Under

Any: 2001

País: Estats Units

Creador: Alan Ball

Temporades: 5

Plataforma: ,

Six Feet Under (2001) on IMDb

De què va:

D’una família propietària d’una funerària, que és el seu principal negoci. Quan mor el pare, la funerària quede en mans de Nate i David, els seus dos fills grans, que tenen una relació diferent amb el negoci. La família també inclou la filla adolescent i la mare del clan, que ha quedat vídua i pateix amb el procés de dol.

Què és?

És una sèrie que parla el final de la vida a través del dia a dia d'uns personatges que estan en contacte diari amb la mort.

La clau:

El negoci funerari és l'entorn que la sèrie fa servir per parlar de la mort, que és omnipresent a la sèrie (cada episodi comença amb una mort que acabarà sent un cadàver que arriba a la funerària). La mort és el punt des del que la sèrie parla sobre la vida, plantejant preguntes existencials i aprofundint en la psicologia dels personatges.

El creador:

Alan Ball és el creador de "Six Feet Under". Quan va fer la sèrie venia de guanyar l'Oscar al millor guió per "American Beauty". Posteriorment ha fet sèries com ara "True Blood" o, més recentment, "Here And Now".

La relació amb Succession:

En tots dos casos es té al centre un negoci familiar que ha de quedar en mans d'algú i una figura paterna que és una presència poderosa. També tenen en comú relacions disfuncionals entre els diferents personatges.

On:

   

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari